Lt.col. ILIE Stefan

Profesor Lt. col. ILIE Stefan
Profesor Lt. col. ILIE Stefan

Domnului profesor, cu dragoste

Marturisesc faptul ca titlul acestui articol nu-mi apatine. Sper, ca cei care-l vor citi sa-si aminteasca de filmul omonim, (To Sir, with Love) cu Sidney Poitiers in rolul principal. Chiar daca tema filmului nu se incadreaza cu cea a acestui articol, am considerat ca titlul este foarte sugestiv. Imi vine greu sa vorbesc de fostul meu profesor de educatie fizica din liceul militar, cpt. ILIE Stefan, pentru ca n-as dori sa-i supar, prin omisiune, pe ceilalti distinsi profesori, pe care i-am avut in perioada 1966-1969. Imi vine greu, mai ales acum, dupa 40 de ani de la absolvirea liceului si dupa 32 de ani de la disparitia prematura a celui care a fost omul, sotul, tatal, ofiterul, profesorul si antrenorul ILIE Stefan.

Am fost component al lotului de atletism al liceului militar aprope trei ani, iar de antrenorul, cpt. prof. ILIE Stefan ma leaga nenumarate amintiri. De la prima selectie pentru completarea lotului, pentru proba de 800 m plat si castigarea Spartachiadei liceelor militare pe stadionul din Campina (aprilie-mai 1967, iti mai amintesti, dragul meu coleg Dumitru Luscan?) si pana la ultimul concurs pe stadionul din Campulung Moldovenesc, a doua zi dupa terminarea bac-ului.
Pentru mine, omul, ofiterul, profesorul ILIE Stefan a fost mai mult decat atat.
A fost antrenorul care mi-a insuflat in permanenta spiritul de fair-play, care m-a incurajat atunci cand am pierdut un concurs, spunandu-mi ca data viitoare voi fi mai bun si voi castiga.
A fost profesorul de educatie fizica ce a trait prin sport si pentru sport.
A fost ofiterul pe care am dorit sa-l copiez in cariera viitoare, ca model de prestanta, tinuta, cinste, corectitudine si camaraderie.
As putea spune ca mi-a fost ca un frate mai mare, de la care nu am avut de primit decat sfaturi frumoase despre viata si pentru viata.
Sunt convis ca de acolo, din Ceruri, domnul profesor ne-a urmarit carierele si s-a bucurat de realizarile profesionale sau de viata ale tuturor celor care i-am fost sportivi (atleti, gimnasti, voleibalisti, etc.) sau simpli elevi la orele de educatie fizica.
Domnule professor, cu dragoste, va rog sa primiti recunostinta noastra!
Un “nasturel”,
Lazar Eugen

Cpt. ILIE Stefan, Mr. CRISTEA Aurel
Cpt. ILIE Stefan, Mr. CRISTEA Aurel
Ofiteri-profesori: Istrate Petre, Ilie Stefan, Titei , Sever Gheorghe, Vrabie Gheorghe, Ipate Sandu, Stefanescu Cristache (cdt. liceului), Beca Adrian, Gusu Gheorghe, Nitu , Cristea Aurel.
Ofiteri-profesori:Istrate Petre, Ilie Stefan, Titei , Sever Gheorghe, Vrabie Gheorghe, Ipate Sandu, Stefanescu Cristache (cdt. liceului), Beca Adrian, Gusu Gheorghe, Nitu , Cristea Aurel.
Salagean Cornel si Liliana Ilie
Salagean Cornel si Liliana Ilie
Lazar Eugen si Liliana Ilie
Lazar Eugen si Liliana Ilie
Liliana Ilie (a doua din stg.), Lacramioara Cristea (ultima) si alti copii ai profesorilor din liceu
Liliana Ilie (a doua din stg.), Lacramioara Cristea (prima din dr.) si alti copii ai profesorilor din liceu
Familia Ilie: Sofia, Stefan, Liliana - 1973, Curtea de Arges.
Familia Ilie: Sofia, Stefan, Liliana – 1973, Curtea de Arges.

Vineri , inainte de Duminica Rusaliilor am fost pe meleaguri sibiene. Mai precis pe Valea Hartibaciului, in comuna Marpod, la 30 km est de Sibiu, spre Agnita.
Profitand de aceasta situatie in Duminca Rusaliilor, am luat legatura cu Liliana Nedelcu (fiica fostului nostru prof. de sport cpl. Ilie Stefan) si i-am facut o vizita doamnei Sofia Ilie, in com. Valea Viilor (5km sud-est de Copsa Mica).
Doamna Sofia mi-a dat cateva fotografii pe care le -am expus mai sus.
De la aceasta placuta intalnire am realizat cateva fotografii cu : Sofia Ilie, Liliana Nedelcu si sotul ei , Doru, fiica Lilianei, Raluca si ginerele Horatiu, fiul Razvan si viitoarea nora Andreea, sotia mea Valentina, nora mea Daniela si nepotii mei Andrei si Bogdan.

Eugen, Doru , Liliana, Sofia , Valentina
Eugen, Doru , Liliana, Sofia , Valentina
Euge, Raluca, Horatiu, Doru, Liliana si Bogdan, Daniela, Sofia, Valentina cu Andrei.
Eugen, Raluca, Horatiu, Doru, Liliana si Bogdan, Daniela, Sofia, Valentina cu Andrei.
Eugen, Doru, Liliana
Eugen, Doru, Liliana
Liliana, Andreea, Razvan
Liliana, Andreea, Razvan
Femei din Valea Viilor in Duminica Rusaliilor
Femei din Valea Viilor in Duminica Rusaliilor
Vecini cu familia Nedelcu
Vecini cu familia Nedelcu
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s