A renuntat sa ne mai astepte si in anul 2019

O  veste trista am primit din eter , fostul comandant al companiei I-a elevi L.M. Stefan cel Mare – Campulung Moldovenesc , promotia 1966-1969 , Col. retr. GUSU GHEORGHE , a trecut in lumea celor drepti , in cursul zilei de azi , 31 Mai 2017 . Pentru toti cei caruia i-am fost subordonati si invatacei le impartasesc tristetea si ii rog sa-si aduca aminte de bunele si mai putin bunele momente in care Col. retr, Gusu Gheorghe ne-a calauzit pasii catre tintele care ni s-au deschis in viata. Sa ne amintim mereu de vocea lui calda care rareori sa inasprea, dar si atunci pe buna dreptate si sa-i  spunem , din tot sufletul , Dumnezeu sa-l odihneasca si sa pastram  vii in memoriile noastre calitatile  dumnealui remarcabile de comandant si educator .

Am fost informat ca inhumarea va avea loc sambata , 03 iunie 2017.

Condoleante familiei indurerate !

Dumneze sa-l odihneasca !

Cdor.ing.(m,retr.) Trofin Vasile

Fosta clasa a XII-a

Promotia 1972

UPDATE 05 iunie 2017

Autor: Gl. lt. (rtg.) Neculai BĂHNĂREANU

Pioase intervenţii, aici pe blog, ale celor doi colegi. Vă rog să-mi permiteţi să aduc în atenţie câteva remarci la zi.
În ultima convorbire telefonică cu „Tata GUŞU” avută cu ocazia Sfintelor sărbători Pascale 2017, la un moment dat îmi spune ” Dle Băhnăreanu, vă daţi seama, am o sută de ani, ce mi-i 95 sau 100. Am conchis că se apropia foarte mult de adevăr.
Deşi tare aş fi dorit să mai pot continua discuţiile cu „Tata GUŞU” şi la aniversare, la onomastica, aşa cum o faceam din 1999 încoace, nu a mai fost posibil. Implacabilul s-a produs.
O banală răceală, transformată în viroză, internarea în spital şi o lumânarea aprinsă pe data de 31.05.2017, când a trecut la cele veşnice.
Stimati colegi, „Promoţia 1969 – general maior Hristache Ştefănescu” a fost prezentă la ceremonia de înmormântare din 03.06.2017, ora 12.00, atât printr-o frumoasă coroană, cât si a subsemnatului în cortegiul format la adresa de domiciliu „Calea Bucovinei, nr. 93” până la biserica Sf. Nicolae, în centrul oraşului Câmpulung Moldovenesc şi apoi la „Cimitirul Ionei, str. Cuza Vodă, nr. 25A”.

IMG_20170603_122449


O ceremonie foarte frumoasă, prezenţa familiei, fiul Doru şi fiica Doina, a nepoţilor, a veteranilor, cadrelor militare în rezervă şi în retragere, a cadrelor active, a foştilor profesori, a elevilor Colegiului Militar, dar si a gărzii de onoare cu drapelul de luptă de la B.17 V.M., a unui sobor de preoţi şi a populaţiei locale, au dat încărcătura necesară unui eveniment remarcabil.
Nu pot incheia succinta mea relatare, fără a scoate în evidenţă interventia preotului colegiului cu ocazia slujbei de la biserică, dar si cea a dlui profesor ANDRIEŞ de la cimitir, care au avut darul să scotă in evidenţă remarcabila personalitate a colonelului GUŞU GHEORGHE.
Dumezeu sa-l primească de-a dreapta Sa si să-l încadreze în oastea Sa la locul ce i se cuvine!

2 gânduri despre “A renuntat sa ne mai astepte si in anul 2019

 1. Sergiu Vieru

  Dumnzeu sa-l ierte si sa-i dea odihna si lumina vesnica! Profunde condoleante familiei indurerate. Sergiu Vieru – promotia 1969

 2. Dunezeu să-L odihnească în Pace și să-L țină mereu la Dreapta Sa pe Primul nostru Comandant de Companie I Elevi, Colonel ( rtg) Gheorghe GUȘU !
  Ca absolvent al Liceului Militar ^ Ștefan cel Mare ^ promoția 1969,
  îi voi păstra o veșnică și binemeritată amintire !
  Pentru mine, Col.( rtg) Gheorghe GUȘU a fost și COMANDANT și PĂRINTE !
  Anul acesta, de ziua Domniei Sale de naștere, i-am transmis prin fiul său DORU,
  un sincer și călduros La Mulți Ani și rugămintea de a ne ONORA cu prezența și în 2019 la aniversarea a 50 de ani de la absolvirea LM promoția 1969 .
  Dumnezeu insă, a avut alte planuri cu Col ( rtg) Gheorghe GUȘU incredințându-i o nobilă MISIUNE, aceea de a-i aduna acolo, sus, în RAI ,
  in jurul Domniei Sale , pe TOȚI foștii săi ELEVI ce s-au grăbit să plece in locuri doar de EI știute înaintea Sa .
  Dumnezeu să-i Odihnească în Pace pe toți !
  Condoleanțe familiei Îndurerate !
  Cu adâncă durere,
  Col( rtg) ing. Alexandru POPOVICI
  ) Alioșa de la XII-D )
  PS !
  Inmormântarea va avea loc sâmbătă 3 iunie .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s