Revelion impreuna

LA MULTI ANI tuturor colegilor. Ideea de a organiza un revelion impreuna e mai veche, dar anul acesta chiar a fost pusa in practica. Cum a decurs organizarea ne va povesti mai pe larg colegul nostru Eugen Lazar, care impreuna cu Aurel Munteanu de la Dimitrie Cantemir, au reusit sa umple la refuz Sala Norvegiana cu absolventi ai celor doua licee militare surori impreuna cu familiile si mai multi invitati. Ii veti recunoaste in fotografiile si filmele care urmeaza pe
Bahnareanu Neculai, Isopescu Ilarion, Lazar Eugen, Matra Ilie, Monac Constantin, Mosnegutu Constantin, Paslaru Ghita, Stan-Manea Danut, Turluianu Ion, prieteni si colegi ai nostri ca Lihet Ioan din promotia 1970, pentru cei care nu stiu olimpic international la chimie, Andreescu Emil, Baetelu Vasile, Gheorghe Florin, impreuna cu sotiile si unii cu copiii. Si bineinteles majoritatea participantilor care au fost de la Dimitrie Cantemir, ei sint mai multi ca noi in garnizoana Bucuresti.

Atmosfera a fost deosebita, ca de revelion. Poate au fost si ceva discutii despre cum a fost sau cum se crede ca va fi in noul an cu problemele care ne framinta, dar buna dispozitie a fost la ea acasa. Momente deosebite au fost create de grupul de colindatori de la Ansamblul Armatei, veniti cu colinda traditionala, cu capra si ursul. Am reintilnit preintre colegii de la Breaza multi prieteni, pe Badea Costica, prieten si vecin de cartier, cunoscuti, colegi, printre care Emil Zamfira cu care am fost coleg de gazda in Timisoara acum o eternitate, in 1973.
Singurul regret pe care il am este ca multi dintre colegii care locuiesc in Bucuresti nu au putut sa participe. Nu-i timpul trecut, a aparut ideea de a iesi prin vara, pe caldura, la „o bere buna si rece” ca sa citez un clasic. Pina atunci incaodata La Multi Ani si un an bun tuturor in 2011. Sa lasam imaginile sa vorbeasca.

 


*

Această prezentare necesită JavaScript.


Pentru a vizualiza o fotografie se face clik pe ea, apoi dublu clik inca o data si se poate mari sau micsora
cu + sau -. Revenirea se face cu <- in navigatorul de internet.

3 gânduri despre “Revelion impreuna

 1. 2009 si 2010 au fost ani umpluti cu chefuri si bairamuri,
  de unde si necesitatea reducerii pensiilor.
  Oamenii mai trebuie sa stea pe la casele lor si sa
  rememoreze revelioanele dealtadata!
  Cred ca am pierdut un foarte bun prilej de a tacea!

  1. Nelu,
   Din fotografii reiese că s-au simţit bine împreună. A fost mai mult decît un revelion.
   Cît priveşte banul, ne învaţă Boc cum să-i economisim. Din luna ianuarie „punem deoparte” 5,5% din pensie pentru sănătatea lor.
   La mulţi ani cu sănătate tuturor celor care trec pe aici!

 2. Eugen Lazar

  Dragi colegi,
  Uneori si un comentariu de facut asupra unei activitati de genul „Revelion 2011” este greu, dar ma voi stradui. Cum s-a nascut ideea! Simplu. In vara anului trecut, pe 29 august am organizat, la Sibiu, intalnirea promotiei 1972, absolventii Sc. Milit. de Of. Activi de Artilerie „Ioan Voda”. Pare ciudat mai ales ca se implineau ….. 38 de ani de la absolvire si nu 35 sau 40. Dar cum dorinta era mai presus de cifra anilor trecuti totul a fost exceptional caci, deja, multi din cei 65 de absolventi participanti la intalnire ma intreaba daca in 2012, „inca odata, s-o facem lata”. Sa fim sanatosi ca o vom organiza.
  Am facut o introducere cam lunga dar, altfel, nu se lega de ideea revelionului.
  Pe la mijlocul lunii septembrie, i-am invitat la restaurantul „Hanul Voievozilor” (este pe langa caminul militar „Panduri” al UNA), pe toti artileristii terestru din Bucuresti, care au participat la intalnirea de la Sibiu, pentru a le inmana casetele cu CD-iurile cu imaginile si fotografiile de la acel eveniment. Cum si intalnirea de la restaurant le-a placut, d.na Tofan (sotia colegului meu de arma Tofan Nicusor – a absolvit LM la Breaza, il puteti vedea in cateva cadre puse de Ilie) m-a intrebat „daca n-am putea sa ne intalnim mai des? Spre exemplu sa facem un revelion toti cei din Bucuresti, de la Campulung Moldovenesc si Breaza, promotia 1969”! Propunerea a prins si am pus-o in practica cu ajutorul lui Munteanu Aurel (de la Breaza) si Iancu Anton (tot de la Breaza, cel care a obtinut sala Norvegiana caci, deh, a fost seful Cercului Militar National).
  In Bucuresti si in comunele limitrofe isi au resedinta 56 de „fosti nasturei”. I-am anuntat pe toti, fie prin mail, fie prin telefon despe aceasta actiune, mai putin pe Vasilescu Mircea, cel care „nu agreeaza astfel de momente”. Dupa cum puteti observa, desi m-am straduit, nu am avut putere prea mare de convingere (mi-a lipsit carisma necesara) si au participat doar 9 „nasturasi”, dar care am facut fata si fete-fete si i-am reprezentat cu cinste pe toti ceilalti care nu au putut sa participe. Desigur cei mai multi au fost de la Breaza (ei sunt in Bucuresti, 96 de absolventi), dar au participat si alte persoane care nu au legatura cu 1969 si cele doua LM. Ei au fost invitatii unor LeMisti, participanti la Revelion.
  Regrete pot avea doar cei care nu au participat caci noi nu regretam decat faptul ca petrecerea a trecut prea repede.
  „LA MULTI ANI!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s