SA ADORMI O NATIUNE SI SA-I PUI IMNUL “DESTEAPTA-TE ROMANE „”…

Ce-am făcut în ultimii 20 de ani? Probabil nimic, am rămas români. Şi vedem negru în faţa ochilor când auzim de modernizarea statului. Fiindcă ştim că nu putem/nu vrem a ne schimba. Schimbarea din minţile noastre n-o poate face nimeni… Doar noi…

COMPARATII 1989-2010

Capitolul 1. Asemanari

1.1. Avem aceleasi hidrocentrale construite pana in 1989, cu precizarea ca pe unele, cat de curand le vom face cadou.
1.2. Avem aceleasi termocentrale construite pana in 1989 si aceleasi retele de transport electric
1.3. Avem aceeasi centrala atomica
1.3. Avem aceleasi sosele si autostrazi in proportie de 99%
1.4. Avem aceleasi spitale construite pana in 1989
1.5. Avem aceleasi camine, complexe studentesti si aceleasi facultati de stat.
1.6. Stam si acum la cozi. Sinistru e ca acum stam la ”coada” la banca, la ”coada” sa platim impozitul sau gazul, la ”coada” sa prindem mai stiu eu ce promotie sau la ”coada” sa depunem cererea de somaj…
1.7. La fel ca pana-n 1989, ”vedem” hotul, dar inchidem ochii
1.8. La fel ca pana-n 1989, ne uitam la TV si nu avem ce sa vedem
1.9. La fel ca pana-n 1989 ne mintim spunandu-ne ca:”presedintele singur, nu are ce sa faca”
1.10. La fel ca pana-n 1989 ne plangem ca-i greu, dar noi o ducem bine
1.11. La fel ca pana-n 1989 ne amenintam copiii sa invete bine, spunandu-le ca “fara carte nu au parte”
1.12. La fel ca pana-n 1989 cei fara carte sau cu studii cumparate, sunt numiti politic in functii de conducere
1.13. La fel ca pana-n 1989 locurile la facultatiile de stat sunt foarte putine
1.14. La fel ca pana-n 1989 incercam sa ne platim datoriile
1.15. Avem acelasi metrou ca si in 1989
1.16. Avem aceleasi linii de tramvai si troilebuz
1.17. Avem aceleasi parcuri, dar distruse, aceleasi zone de agrement, dar ruinate, aceleasi baze de tratament, dar instrainate sau lasate in paragina, aceleasi lacuri termale si bai populare, dar acum cu taxe mult mai mari.
1.18. Avem aceleasi mine, dar inchise, aceleasi sonde petroliere, dar cesionate pe 2 lei, aceleasi gradinite si camine!
1.19. Avem aceleasi statiuni turistice, dar fie lasate de izbeliste, fie date cadou…
1.20. Avem aceleasi bogatii naturale, inepuizabile, dar date altora (aur, neferoase, marmura, minereuri feroase, uraniu, gaz, hidrogen sulfurat…)
1.21. Avem aceleasi fantani, dar secate, aceleasi izvoare de apa minerala…
1.22. Avem aceleasi centre de cercetare, dar fara cercetatori
1.23. Si acum ca si pana-n 1989, ne multumim sa spunem bancuri despre politicieni
1.24. Si acum ca si pana-n 1989, ne lasam condusi precum o vita la abator.

Capitolul 2. Deosebiri

2.1. Hidrocentralele ce le avem sunt amortizate contabil. Costul de productie este acum de 10 ori mai mic iar cel pe care-l platim de 10 ori mai mare…?!
2.2. Termocentralele pe care le avem sunt si ele in aceasi situatie ca a hidrocentralelor, in schimb aici ne confruntam cu alt aspect si anume cu cel al aprovizionarii cu carbune de import…daca ar fi fost posibil, cu siguranta politicienii nostri, ar fi importat si apa pentru varianta hidro. Amortizarea termocentralor, duce la costuri foarte mici de productie, in schimb comisioanele de la import au “grija” sa regleze pretul. Aceleasi comisioane vin a corecta pretul si in varianta hidro, comisioane de milioane de euro primite pentru “revizii tehnice uzuale la preturi de milioane”!
2.3. Incredibil, importam apa grea de la o firma din paradisul fiscal care o cumpara (importa) din..ROMANIA!Transportul e foarte rapid, el facandu-se pe hartie! Teoria ca energia electrica este aproape gratuita nu e valabila si pentru Romania.
2.4. Soselele si autostrazile sunt aceleasi, dar cu un trafic de 10 ori mai mare
2.5. In spitale acum trebuie sa vii cu seringa ta si cu medicamentele tale.
2.6. Statul la coada e privit ca ceva normal. Am stat 2 ore la BCR Serban Voda, le-am facut sesizare si un pic de “circ”, i-am intrebat daca-si dau seama ca ceea ce fac e furt, furt de timp si normal ar fi sa ma pontez si sa fiu platit de banca…Angajatii radeau iar “pinguinii” de la coada ma priveau ca pe un ciudat.
2.7. Daca ceri restul la taxi, spun ca nu au schimbat, daca vrei restul de la Mega Image trebuie sa te lupti sa-l culegi de pe sticla… daca lasi ciubuc prea putin, ti se bate obrazul…
2.8. Pana-n 1989 eram mintiti 2 ore/zi, la televizor! Acum suntem mintiti 24 de ore /zi…
2.9. Pana-n 1989, presedintele era laudat de patriarhul Romaniei, acum presedintele pupa mana patriarhului. Homosexualitatea e prezenta la cele mai inalte nivele…a pupa mana cuiva, este o optiune sexuala!
2.10 In ziua de azi, poti face o facultate si numai cu bani. Examenele de semestru sunt teste grila, iar subiectele sunt postate pe net cu 2 saptamani inainte!!!
2.11. Exploatarea resurselor naturale se face de catre privati, care dau statului Roman, intre 3-12% din valoare ! Protectia sociala are un alt sens … a-l aduce pe om la nivelul de inteligenta si sau cunoastere/percepere al ierbivorelor e factor de echilibru si liniste sociala. Eliminarea fizica a pensionarilor si celor asistati social e plus valoare, si trebuie facuta intr-un cadru legal!
2.12. Astazi se fac consolidari la tronsoane de cai de tramvai unde nu e cazul doar pentru a incasa “comisionul”. Toata clasa politica asteapta cutremurul ca pe D-zeu.
2.13. Pana-n 1989 fiecare cetatean mergea in concediu, o data la mare si o data la munte. Azi doar 5% mai isi permit!
2.14. Pana-n 1989, banii obtinuti din exploatarea resurselor naturale, erau directionati catre protectia sociala, astazi sunt directionati catre protectia MAFIEI!
2.15. Apa plata e la fel de scumpa ca berea?
2.16. Cumparam Cola la acelasi pret cu laptele, daca nu mai scump. In loc sa ne hranim copiii ii otravim cu mana noastra!
2.17. Parizerul e facut din celuloza alimentara si prafuri extrem de toxice. Toate preparatele contin aditivi toxici ce permit absortia apei. Am ajuns sa cumparam apa la pret de sunca presata. Am ajuns sa ne cumparam propria moarte in rate!
2.18. Banii ce ni se fura zi de zi, se intorc inapoi sub forma de imprumut. Cine are interes sa se opreasca jaful atata timp cat acesta genereaza dobanzi acelorasi hoti?

Daca am incerca sa-i falimentam pe acesti criminali “economici”, ce fac profit otravindu-ne, cu acordul tacit al statului si, de ce nu, si al nostru, nu ne-ar ramane decat sa bem apa si sa mancam cartofi si paine…dar si atunci nu sunt sigur ca nu ne-ar otravi apa! Exista o vorba veche…SCAPA CINE POATE… eu unul va spun sincer ca SCAPA CINE SE TREZESTE! “Invadatorii” nu ne invadeaza pentru ca inca suntem prea multi!

Capitolul 3. Specific Romanesc

3.1. Numai in Romania platesti comision de consultare cont, facuta la bancomat.
3.2. Numai in Romania patesti comision cand retragi numerar de pe card
3.3. Numai in Romania termenele de prescriptie a amenzilor nu sunt respectate
3.4. Numai in Romania au fost date si inca se mai dau legi pentru o zi!
3.5. Branza e mai scumpa decat carnea
3.6. Nucile noastre mai scumpe decat nuca de cocos.
3.7. Laptele simplu mai scump decat laptele batut.
3.8. Portocalele mai ieftine decat merele.
3.9. Cartile sunt mai ieftine decat revistele.
3.10. Muzica buna e mai ieftina decat muzica proasta.
3.11. Maslinele umplute cu gogosar sunt mai ieftine decat maslinele umplute cu sambure.
3.12. Vinul este mai ieftin decat strugurii.
3.13. Pixul cu mina este mai ieftin decat mina de pix fara pix.
3.14. Ciupercile sunt mai scumpe ca si carnea de pui
3.16. Venitul minim si pensile sunt impozitate ( supuse taxarii)
3.17. Hotararile luate de popor prin referendum sunt apoi ignorate
3.18. Statul are o relatie sexuala cu cetateanul, regulandu-l in toate pozitiile posibile. Pozitia 89, in grup, e practicata de 20 de ani!

Preluare din http://nicoletasavin.wordpress.com/

Cu simpatie colegiala FREDDYE . De dragul continutului acestui articol ,atat de actual,accept orice critica colegiala la adresa metodei copy-paste folosita.Cum spuneam ,continutul dozei conteaza si e al naibii de dureroasa injectia..

16 gânduri despre “SA ADORMI O NATIUNE SI SA-I PUI IMNUL “DESTEAPTA-TE ROMANE „”…

 1. Totul este „pre buna dreptate”, nu mai fac parafraze dupa unii autori umoristici, nu mai este cazul. Purceaua este moarta in cotet –taiat–-. Nici cei care ma sunau sa ma injure nu se mai deranjeaza sa o faca, ba m-au anuntat ca mai am si „ceva prieteni”. Of,of, of! „la toata lumea moare cate un prieten, mie nu”. Sincer vorbind nu doresc moartea nimanui, absolut nimanui, trebuie sa fii deplin trepanat ca sa doresti asa ceva cuiva. Ce-mi doresc eu mie, le doresc si celor care sau oferit, de buna voie si nesiliti de nimeni, sa ma vanda cu adrese cu tot, doar asa din iubire parsiva pentru matrozul chiombiu BASELU. Parca v-am spus ca se va ajunge in aceasta faza, probabil daca ma mai contacteza imi vor oferi si sursa. Nu doresc sa o cunosc, sa fie fericit cel ce a facut-o si multa sanatate din partea mea. Problema noastra dureroasa este mai mult decat complicata, in ceea ce priveste pensiile noastre, asta asa ca sa revenim la oile noastre. Toti, oamenii politici ai zilelor noastre se pricep la orice si la nimic dar nimeni nu intelege o iota. TOTI,incepand cu seful suprem al armatei (timonierul sef afumat), pana la ultimul ministru toti vorbesc alandala, behaie, miorlaie, chiraie, rag, maraie, latra (eventual la luna), onomatopee se mai gasesc, dar solutii BA. „Asadar si prin urmare” nici nu mai stim pentru ce si cu cine luptam, harababura este deplina si tinde sa se extinda. Fereasca DUMNEZEU de mai rau, dar de unde stim ca se poate si mai rau de cat atat? Ei! sa te tii reprosuri din partea unor sfinti colegi si mai ales amici, ce pot sa fac, aplic dictonul „unitatea traieste prin diversitate”. Sanatate si toate cele bune. A propos am gasit sursa postarilor de mai sus, col.r.Dumitru NICA, fost sef al bibliotecii SMG, 1994-1998, prefata la o carte la care scria prin 1996. Daca a fost publicata sau nu habarnuam.

  1. freddye

   BUNA ZIUA ,dragilor .!! Despre IPOCRIZIE ,un articol super :

   CORECT DAR IPOCRIT SI PREA TARZIU

   Precum o patroana de bordel, brusc lovita de cucernicie, care le reproseaza angajatelor sale ca nu sunt virgine, Traian Basescu le-a cerut fruntasilor democrat-liberali sa-si scoata degetele din borcanul cu miere.

   “V-am mai spus si in 2002 ca trebuie sa renuntati la afacerile cu statul si acum mai mult ca oricand trebuie sa intelegeti asta si sa luati o decizie: ori functii ori afaceri. Atunci s-a respectat o perioada. Acum trebuie sa se ia decizia foarte clar. Daca nu adoptati linia asta, veti fi un partid de nimic. Ori afaceri cu statul, ori politica”, le-a cerut seful statului parlamentarilor PD-L, la intalnirea de marti, potrivit unor inregistrari difuzate de presa.

   Cu cateva ore inainte, presedintele aruncase buzduganul prin vocea protejatei sale, Elena Udrea care propunea tocmai revenirea la consemnul din 2002. Au dreptate amandoi, dar sunt tulburator de ipocriti.

   Intr-adevar, Traian Basescu si PD-L au capatat puterea acuzand clientelimsul fara margini practicat de PSD si apoi de PNL. De cum s-au vazut insa in fruntea bucatelor, au procedat exact la fel ca adversarii cei demonizati. A constatat acest lucru, cu mare amaraciune, chiar Monica Macovei: “Am vazut asta si la PSD, PNL, si la UDMR si la PD-L. Dar nu ma incanta sa spun ca asta face si PNL si PSD, ca eu de la PSD nu am nicio asteptare. Asteptarea mea a fost de la PD-L. De asta pentru mine e foarte grav ceea ce se intampla cu PD-L. Constat ca procedeaza absolut la fel ca toti ceilalti.”

   Niciun om cat de cat realist nu se putea astepta ca PD-L sa fie alcatuit din icoane de inchinat sau din maicute care scuipa in san la vederea banului public. Asa ceva nu prea exista in politica si, cu atat mai mult, in politica romaneasca. Dar democrat liberalii au demonstrat ca au exact aceleasi apucaturi si acelasi apetit pentru buget ca PSD. Au curs contractele catre sotii, veri, nepoti sau sponsori.

   Achizitiile publice au atins sume halucinante, de exemplu in primul semestru al acestui an cam cat tot anul trecut, iar lista de cumparaturi este revoltatoare prin continut si prin preturi, de cele mai multe ori cu mult umflate fata de cele pe care le intalnim in magazine. In fruntea bucatelor s-au asezat greii partidului, toti putrezi de bogati si in relatii de afaceri stranse cu statul, mai cu o bordura, mai cu un ginere patron de firma de paza, mai cu un scaun s.a.m.d.

   Si ce facea Traian Basescu in timp ce Romania era feudalizata intai de PSD si PD-L, apoi doar de propriul partid? Cam cum credea presedintele ca se strangeau banii din campania sa electorala si cam cum credea domnia sa ca urmau sa fie achitate datoriile? Unde a fost presedintele vreme de un an si jumatate in care aproape ca nu a trecut nici macar o zi fara ca presa sa nu dezvaluie cate o manarie a vreunui democrat liberal?

   Unde a fost cand documente publice aratau ce, cu cat si de la cine achizitionau masiv pe bani publici reprezentantii partidului sau? Mi-e cu neputina sa cred ca nu stia. Ar insemna ca trebuie sa-i dea afara rapid pe functionarii care ii intocmesc zilnic revista presei, dar si pe sefii seviciilor secrete. Cu siguranta Traian Basescu stia exact dimesiunile dezmatului bugetar la care s-a dedat fara rusine PD-L.

   Si atunci de ce n-a rostit vorbele acestea Traian Basescu in tot anul 2009 sau macar in prima zi a noului sau mandat? Pentru ca s-a complacut. A fost din nou, doar un om politic care vrea sa castige niste alegeri, dar a ratat sa fie un om de stat dispus sa-si sacrifice carierea pentru a apara statul si interesul public.

   Daca PD-L nu era lasat sa fure, probabil ca nu se mobiliza in campanie suficient pentru a-i asigura inca un mandat. Daca sponsorii si clientii nu erau indestulati cu contracte si promisiuni de noi contracte, nici ca ar fi umplut pana la refuz pusculita de campanie. Iar dupa campanie, cand datorezi victoria partidului, ce sa mai zici? Tacerea de atunci arunca inevitabil intr-o ipocrizie fara margini, apelul de acum, altfel foarte corect.

   Cat despre Elena Udrea, pozitia sa ar fi amuzanta daca n-ar fi revoltatoare, cat timp, pe de-o parte, tinteste o rafuiala interna de partid, iar pe de alta parte, sotul domniei sale si partenerii acestuia au afaceri mamut derulate ani de zile cu statul. Sigur, d-na Udrea nu a are personal afaceri, insa nici ceilalti fruntasi PD-L, cel putin cei care sunt si parlamentari, nu fac personal astfel de afaceri, pentru ca nu le permite legea.

   Asa cum exista domnul Cocos, exista alti mult soti sau gineri, alte multe matusi, mame sau soacre care invart, uneori la varste venerabile, afaceri cu tulburator de multe zero-uri. Este motivul pentru care Adriean Videanu si Vasile Blaga, direct vizati de declaratiile Elenei Udrea, sunt foarte relaxati. Interdictia ii va atinge fix cat o va atinge si pe d-na Udrea.

   Ca e prea tarziu pentru o astfel de redresare ne-o arata chiar reactiile parlamentarilor PD-L, care la intalnirea ulterioara cu Emil Boc au cerut cu voci ridicate demiterea celor suspectati ca ar mai fi scapat cate un contract si catre opozitie. Au inteles tot!

   In ultimul sau mandat, Ion Iliescu, tot ca o patroana de bordel, a tot avertizat PSD in privinta capitalismului de cumetrie, asupra imbuibatilor si arogantilor. Tocmai atunci incepeau sa se ridice baronii partidului. A fost ascultat cat este acum si Traian Basescu. In 2004 incepea lungul sir al alegerilor pierdute de PSD, dar modelul politic consacrat de social democrati a supravietuit spre nenorocirea Romaniei.

   Sursa :

   http://www.ziare.com/basescu/elena-udrea/corect-dar-ipocrit-si-prea-tarziu-1017887?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_9701

 2. mos alecu

  De fiecare data cind deschid calculatorul , primul popas pe care il fac , in hoinareala pe internet , este aici…Parca pentru a-mi incarca bateriile…Tot mai sper ca mai multi dintre colegii nostri , sa se opreasca un moment si macar sa arunce o intrebare de genul ‘ce mai faceti bre pensionarilor nesimtiti ?’.

 3. freddye

  @ MITRU & NELU

  Un e-mail de exceptie

  „De ce tipi la mine ,BASESCULE ??”

  Nu inteleg de ce tipa Basescu la mine. De ce ma ameninta ca intra Romania in colaps. In ceea ce ma priveste, tara asta mi se pare in colaps dintodeauna. De cand m-am nascut.
  Comunistii, nu stiu cum se facea, dar nu pridideau sa ne ia la ‘contract’ porcul din cotet. Erau stapani pe livada noastra, pe cazanul cu tuica, pe orataniile din batatura.
  Pe capitalistii din ‘89 i-am primit cu o bucurie generoasa, aproape nefireasca. Trezirea din reverie m-a dus la primul colaps. In dificultate a fost tara si la mica privatizare si la marea privatizare si dupa ce am scapat de primul FMI si cand duduia economia si cand cautam luminita de la capatul tunelului, pe care vad ca n-am mai gasit-o. Va fi fiind, probabil, lumanarea de la capataiul parintilor si bunilor nostri.
  Si-acum aud ca Romania se duce fix in faliment. Iar Traian Basescu ma solicita sa fiu solidar nu stiu cu cine, sa dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.
  Ma uit la Basescu si nu prea seamana a om aflat in criza. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt in criza. Nici ministrii. Berceanu, Videanu, Udrea, Blaga. Nici ailalti ministri de pe vremuri. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.
  Dar, defectul meu e ca am avut ochi de vazut si urechi de auzit.
  Da. Aparatul de stat este urias. Dar nu populatia l-a facut urias.Voi, clasa politica, l-ati transformat in monstru.
  Daca exista un monstru care capuseaza mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, militarul, functionarul public; monstrul care a incalecat tara asta sunteti voi, clasa politica. Si pentru ca sunteti la putere peste tot, voi, PD-L sunteti grasul care l-a incalecat pe slab! Cu contributia anterioara, in ordine procentelor de reprezentare in structurile politice, a PSD (30%), a PNL(15%), a UDMR (6%) etc…
  Ati devastat Romania cum nici popoarele migratoare n-ar fi reusit. si-apoi ati calarit aceasta tara, ati luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de cata clientela i-ati varat pe gat.
  Lacustele politice !
  Ati spart institutiile statului nu pentru ca asa era necesar, ci pentru ca va trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.
  Ati creat institutii noi nu pentru ca nu functiona statul fara ele, ci pentru ca ati avut, de fiecare data, cate un mofturos caruia, fiindca i s-a nazarit sa fie mare director, mare presedinte, i-ati fabricat o institutie.
  Si nu v-a ajuns: an de an, legislatura de legislatura, ati mai creat alte structuri; ati adus directori noi si ceilalti au ramas in sistem. Ca … deehhh … nu se stie cand o fi nevoie de ei pentru niste alegeri, nu-i asa?
  Nu populatia ocroteste faradelegea in tara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot. Nu populatia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Si venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat, pentru pupezele voastre de la partid. Nu credinciosul de rand a construit zeci si sute de biserici cand mosneagul adasta, zile-n sir, pe ‘tambal’, ca n-avea 3 lei pentru lumanari! Ca si popii sunt buni in campanie, nu-i asa? Voi, clasa politica, ati facut-o: in guvernele formate din partidele voastre, in parlamentul format din partidele voastre, cu binecuvantarea patriarhiei voastre, iar legile le-a promulgat … institutia presedintelui Romaniei.
  Nu mama-mare din mormant a distrus industria, a vandut petrolul, vapoarele si rafinariile, a taiat padurile si a manarit pamanturile. Ministerele conduse de voi, clasa politica, au facut-o. Prefecturile voastre, consiliile judetene ale voastre, primariile voastre si mile de contracte ‘preferentiale’ pe care le-ati generat.
  Nu populatia a praduit banii statului – sute si mii de miliarde de lei, munti de bani – pe licitatii trucate, pe lucrari proaste, inutile, pe sosele cu gropi, pe autostrazi care inghit bani cu ghiotura, ci primarii vostri, ai clasei politice; consilierii vostri, ai clasei politice; ministrii vostri, ai clasei politice si sponsorii vostri, ai clasei politice.
  Nu populatia a organizat, din 2008 incoace, doi ani intregi de dantuieli electorale, de parca venea sfarsitul lumii. Voi, clasa politica, ati facut-o. Pe banii cui?!! Pe astia pe care-i taiati azi de la pensionari!
  Domnilor, v-ati construit un aparat urias de manareala: ministere, agentii, deconcentrate conduse de voi si clientela voastra politica. Prin ei, controlati tot, terorizati institutiile mai ceva decat politia politica a lui Ceausescu.
  Nu populatia se afla in AGA si CA din companiile si bancile de stat, platite regeste, ci voi, clasa politica.
  Nu populatia a stricat tara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politica. Cum ati venit, ati distrus ca niste lacuste tot ceea ce a facut guvernul de dinainte si ati luat-o iar de la zero, de parca statul roman s-ar reinventa la fiecare 4 ani! Si-apoi, ati rostogolit vinovatii intre voi, partidele politice, de parca ati fi jucat ping-pong cu Romania. Dati-va afara intai pe voi si clanurile voastre si-apoi sa v-atingeti de parintii nostri!
  Si veniti, acum, sa ma trageti de urechi pe mine? Sa ne trageti de urechi pe noi, ca se duce Romania de rapa?
  Vreti s-o scoateti din criza pe spinarea somerilor, a pensionarilor si a bugetarilor de executie, cei care va tin in spate alesii si numitii, in functiile de conducere?
  Ce ce curaj? Cu ce moralitate?
  Restructurati-va intai pe voi, pana sa va atingeti de pensionarul ala slabanog, de profesorul care v-a pus creionul in mana, desi se pare ca l-ati scapat cam des pe jos!
  Dati-va afara si in somaj pe voi, pe oamenii vostri, ai clasei politice, pe amantele voastre, pe smenarii vostri si pe progeniturile voastre de cafenele de Dorobanti si dupa aceea sa-ndrazniti sa scuipati pe noi. Dupa aceea umblati la salariile si pensiile noastre necajite.
  Dupa aceea sa-l certati pe batran ca mai are indrazneala sa traiasca, sa duca Romania-n faliment, cu venitul lui … gras, de 500 sau 600 de lei.
  Decalogul vostru!
  1.Daca nu sunteti capabili sa comasati sau sa desfiintati institutiile de pomana create de voi, clasa politica, macar reduceti numarul de directori. Aveti o droaie de sefi. Ati umplut tara de sefi. Pe ei dati-i afara intai si dupa aceea sa ajungeti la pensionar. Sau la doctor. Sau la amarata de spalatoreasa de la ‘Casa de Copii’ !
  2. Trei sferturi dintre directorii vostri pe care i-ati instalat, mot-cocot, in institutiile bugetare, au afaceri acasa. Fac afaceri cu banul public. Dati-i pe acestia afara! Nu ei sa manance cu doua guri, si de la firma lor grasa, si de la buget, si de la AGA, iar altul sa crape de foame!
  3. Luati-va clientela politica din toate AGA si CA-urile companiilor de stat, de pe langa primarii, consilii judetene si ministere. Aveti deja directori acolo, exista specialisti.
  4. Dati-va afara consilierii de la birourile demnitarului. De ce ati crede ca ei sunt mai putin paraziti pe buget decat functionara de la ‘taxe si impozite’ de la primaria de oras?
  5. Dati-va afara consilierii de pe langa ministri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecti, presedinti de consilii judetene, catel, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.
  6. Incetati sa mai capusati ministerele (primariile, consiliile judetene) cu clientela pe care o serviti cu miliarde de euro.
  7. Voi, clasa politica, ati creat si intretineti evaziunea fiscala si munca la negru. Oamenii vostri, ai partidelor, ii protejeaza. Ii apara de functionari, sa nu-i descopere. Ii apara de lege.
  8. Recunoasteti public ca sunteti incapabili sa respectati normele minime de morala. Apoi sa ne cereti noua sa fim corecti!
  9. Traiti macar o luna cu salariul minim pe economie. Asigurati-le, din banii astia, acelasi nivel de trai pe care il aveti voi acum, si copiilor si sotiei si bunicilor si sa mai fumati dupa aia si-un pachet de Benson&Hedge pe zi.
  10. Mergeti fiecare din voi, macar o data pe luna, cu metroul. Ca sa vedeti adevarata Romanie. Nu cea privita prin geamurile fumurii din escorta!
  Dupa ce veti face toate astea, abia atunci sa aveti indrazneala sa va legati de batranii acestei tari.
  Asta este Romania, domnule Basescu. O stiti, o cunoasteti, dar nu indrazniti sa va apropiati de clanurile care v-au adus la putere. Dar va este la indemana sa-i jupuiti de vii pe batrani. Sunt inofensivi. Ascultatori. Mult prea blajini. Tacuti. Loviti-i cu nadejde! Dati-le in cap! Nu tipa. Si chiar daca o sa tipe, ce mai conteaza? De foame, cu vocea stinsa, din spatele gardurilor, cine o sa mai auda vocea lor?”

  Sursa : material primit prin e-mail ..Nu era la SPAM ,ci de la prieteni ,pentru prieteni..De aia l-am pus si aici..

 4. Nelu

  @Mitru

  ” Nici bogatii nici saracii
  Nu traiesc de doua ori,
  Nu merg in rai cu sacii
  Nici cu carul tras de boi”
  – autor necunoscut mie!

  1. freddye

   IOANE

   Iar defilez la 23 August ,dar ,n-am ce face :

   De-ar sti cucul sa vorbeasca
   Cine nu l-ar fi intrebat
   Care imbatraneste primul
   Al` bogal sau al` sarac
   Refren: Dar nici bogatii,nici saracii, nu traiesc de doua ori
   Multi se duc in Rai cu sacii, nici cu carul tras de boi
   Dar lume da-i la inima ce-ti cere,astazi esti maine nu esti
   Nu-i pacat sa-ti treaca viata, cu nimic sa nu te alegi
   Saraca copilarie,
   Prin iarba umblam descult
   Am plecat copil de acas`
   Ca-s ajung unde nu spun
   Refren: Dar nici bogatii,nici saracii, nu traiesc de doua ori
   Multi se duc in Rai cu sacii, nici cu carul tras de boi
   Dar lume da-i la inima ce-ti cere,astazi esti maine nu esti
   Nu-i pacat sa-ti treaca viata, cu nimic sa nu te alegi
   N-am fost toata viata domn,

   Versuri Dincuta – Romaneasca1

   La randu-l meu am fost cam sluga,
   De-am avut de n-am avut,
   Tot m-o iubit cate-o mandra.
   Refren: Dar nici bogatii,nici saracii, nu traiesc de doua ori
   Multi se duc in Rai cu sacii, nici cu carul tras de boi
   Dar lume da-i la inima ce-ti cere,astazi esti maine nu esti
   Nu-i pacat sa-ti treaca viata, cu nimic sa nu te alegi
   Asculta omule bine,
   Bate fierul cat e cald,
   Cat e vremea de trait,
   Traieste ca nu-i pacat.
   Refren: Dar nici bogatii,nici saracii, nu traiesc de doua ori
   Multi se duc in Rai cu sacii, nici cu carul tras de boi
   Dar lume da-i la inima ce-ti cere,astazi esti maine nu esti
   Nu-i pacat sa-ti treaca viata, cu nimic sa nu te alegï

 5. Continuare la postarea anterioara. Am primit pe cineva in vizita si nu am ami apucat sa trag concluzia asa precum o gandisem initial. Daca voi fi injurat macar sa stiu pentru ce. A propos, am ajuns la un „modus vivendi” cu injuratorii nocturni, in sensul ca nici ei nu o sa-mi mai pomeneasca parintii nici eu nu o sa mai ridic probleme de ordin psihomaladiv. Oricum o doamna ce se pretindea din CLUJ (tare m-am mirat, eu o stiam bucuresteanca), cu o voce profun tabacica mi-a explicat ca am si „prieteni”. Dar sa revenim la oile noastre. Cand robul ajunge sa imparateasca (sa conduca) iar bufonul sa imparta bucatele, cocotele ajung VIP (travestite in scriitoare, muziciene, pictorite sau savante, viitoare academinciene) iar secretarele si functionarele, cu ceva staif, isi mostenesc stapanele, procopsindu-se cu averi si favoruri pe care neam de neamul lor nu le-au visat, societatea este in pragul colapsului si indica o inversiune completa a valorilor. Nu revendic decat partial continutul postarilor, am citit pe undeva cele de mai sus si ma chinui de vreo doua zile sa-mi amintesc unde. Nu postam nimic, atata timp cat nu faceam o trimitere la autor, dar ultimele evenimente, de la social la monden, m-au indemnat sa o fac.

  1. freddye

   MITRULE

   Daca a vorbit frumos de BASE,era ardeleanca sigur..Daca a vorbit foarte frumos de BASE ,inseamna ca era ardeleanca DIN DIASPORA. Daca a vorbit frumos despre tine…sa n-o crezi,man..,inseamna ca era grecoaica si astia le au cu darurile..SPL-nr 1,stimate coleg !!![mama, ce-or sa munceasca neamu” lui ochi albastru la decriptare]

 6. Draga NELU
  Se confirma pe dracu! nu se confirma nimic, totul este un haos desavarsit in administratia romaneasca si totul mocneste. Am citit pe undeva, efectiv nu mai stiu unde, o mica povestioara evreiasca ce dateaza, spun ei, din perioada ocupatiei romane in PALESTINA. In esenta ea se reduce la patru lucruri ce nu pot fi suportate de popor si duc implicit la rascoala, astfel:
  – un rob care a inceput sa imparateasca;
  – un nebun care are paine din belsug si cutitul in mana;
  – o femeie dispretuita care se marita cu un om de vaza;
  – o roaba care mosteneste pe stapana sa.
  Raportati totul la situatia sociala a ROMANIEI de astazi si vedeti ce nu se potriveste. Eu am fact-o, totul se potriveste, ba chiar mai poate fi dezvoltat. Mda! ce sa facem societatea a evoluat si in special cea romaneasca, dar dupa sistemul arhicunoscut si comunist dupa unii „din greseala in greseala spre victoria finala”.

 7. freddye

  Nelush ,draga

  Postez,ceas de noapte de la ILINCUTZA.Noua generatie a plecat in corpore la o onomastica ,iar eu am extras din frigiderul lor 4 beri Ursus..la inceput erau patru ,acum mister total,ranjeste la mine numai una ,si aia dezvirginata..Sa nu uiti ,DARIE..zilele maidanezilor portocalii sunt numarate..Episodul cu HOARA este revelator..Asta o sa povesteasca si sfintilor ce-a patit..la miting..Eu nu pot uita privirea malacului de la volan ,care secuita la HOARA dispretuitor si parca-i spunea „bine ,mai schelet ambulant ,ne iei banii si vrei sa te aparam ?? -tu-ti miliardul ma-tii de nenorocit cu ifose..

 8. In cei 20 de ani poporul romanesc are cateva realizari
  notabile…
  -Mitru a devenit mosier de Comana, cu caine la curte!
  -Ilie a infiintat Matra -Sistem, gasind intelegere la
  Viena, fiind supus austriac una mie ani!
  – Freddye s-a intemeiat pe curte cu casa, basca gradina
  de legume!
  Bravo- bobor romanesc!!!

  1. freddye

   Nelu ,uite si romani fericiti ,mai fericiti ca noi:

   Ginerele si socrul
   Medic stomatolog de meserie, Ionut Rudeanu (26), ginerele lui Vasile Blaga, s-a lansat in afacerea cu firma de protectie si paza Axis Security in 2009. Cum a ajuns de la stomatologie la firme de paza si protectie? L-a impins pasiunea pentru uniforma si baston sau relatiile socrului? Asocierea cu Nei Guard, firma detinuta de Mihai Neicu, unul din oamenii lui Miron Mitrea in timpul Guvernarii Nastase, ii aduce in 2010 un prim contract gras de la omul gras, adica de la stat. Dar, ce avantaje obtine Neicu din asocierea cu ginerele lui Blaga si trecerea la PDL?

   Axis Security primise licenta de functionare in noiembrie 2009, astfel ca, participand singura, n-ar fi avut nici o sansa la licitatia anuntata o luna mai tarziu de CNADR. Axis-Nei Guard castiga la data de 16 februarie un contract de 2, 6 milioane de lei. Zece zile mai tarziu, pe 26 februarie, Mihai Neicu castiga si el un post de membru in consiliul de administratie al RATB, apoi la REBU. Pe 14 mai intra in CA la REBU. In 2009, fusese si in CA la ADP sector 4. A ajuns abonat la Consilii de Administratie propus de PDL, nu de PSD, partid sub care facuse cariera in Guvernarea Nastase.
   Vasile Blaga pe 31 martie: Statul roman castiga enorm daca locul jandarmilor de la unele obiective – eu nu discut de toate – va fi luat de catre firme de paza, care sunt asigurate si, daca undeva se inregistreaza o paguba, asiguratorii platesc
   Ionut Rudeanu si Mihai Neicu au refuzat sa raspunda intrebarilor adresate de HotNews.ro, desi initial au transmis ca accepta sa raspunda pe mail.

   http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7295327-cum-ajuta-ginerele-ministrului-interne-omul-gras-slabeasca-secretele-unei-casatorii-fericite-intre-pdl-psd.htm?cfnl=

 9. Daca lista, in intregul ei sau pe capitole, ar fi doar ceea ce se prezinta mai sus, ar fi cat de cat bine, lista cu pricina poate fi lungita si inca bine. Nu fac din acest lucru un oprobiu adus respectatei ziariste pentru ca si eu si ea si toti cei care traim dintr-un venit fix, in aceasta chinuita tara, simtim pe propria piele binefacerile si conducerea luminata a guvernarii basiste. Sanatate si toate cele bune pentru toti vizitatorii si pentru cei care imi accepta punctele de vedere, dar si pentru cei care mi le resping sau ma injura. Ramane, pentru toti, ca si data trecuta – TOATE FAC PARTE DIN VIATA.

  1. freddye

   MITRU

   Fara discutie ,ai dreptate ,insa din bucatele ca acesta se tese infamul portret al politicianului roman..Si ,daca si tu,MITRU ,vrei sa-i faci un grafitti pe epitaful acestuia ,esti invitatul meu.. Au profitat si profita ,in continuare de toleranta si naivitatea noastra ..Eu imi voi cere ,in continuare scuze pentru preluarea unor articole din spatiu virtual ,dar atata timp cat specific sursa ,nu-mi fac probleme,orice blogger ar trebui sa fac asta ,fara prejudecati…. Nu voi publica decat articole in care ma regasesc si care ma reprezinta..In blogosfera e fierbere mare si suntem datori sa aducem la cunostinta tuturor ce se intampla..Simpla indicare a unei adrese nu-mi poate garanta ca acest lucru se intampla cu adevarat..So,”banzai „,colega si MULTZUMESC..

   P.S. M-as bucura daca ai updata lista de mai sus ..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s