Judecata de apoi

Cu totii am vizitat de multe ori Manastirea Voronet. Impresionanta scena a judecatii de apoi prezentata si explicata de Doru Munteanu. Priviti si aduceti-va aminte de Eminescu:

„Memento mori”

Manastirea Voronet – Judecata de apoi

Lasati sa se deruleze si minunatele cintari ce insotesc succesiunea de imagini. Multumim domnului Munteanu pentru permisiunea de a prezenta aceasta creatie a sa si speram ca nu va fi ultima pe blogul nostru.

Manastirea Voronet – Judecata de apoi – Cintari

Mai puteti vedea o serie de fotografii deosebite ale aceluiasi autor la:

Manastirea Voronet Arborele Lui Ieseu

Reclame

Un gând despre “Judecata de apoi

 1. freddye

  Pe un asemenea subiect ,greu mai poti adauga ceva !!Imi cer scuze pentru intarziere ,dar neavand Ms OFFICE-ul instalat[imi omoara calculatorul] ,am asteptat sa vin la Bucuresti ca sa ma pot bucura de imagini,pe computerul copiilor.

  Sa nu uitam ca anul acesta se implinesc 522 de ani de la inaltarea bisericii”Sf Gheorghe” a manastirii Voronet,in 3 luni,3 saptamani si 3 zile[intre 26 mai 1488-14 sept 1488] ,lucrare care a netezit ,prin credinta si har, transformarea tarii Moldovei in „Questa porta della christianita.”
  Va recomand cu caldura studiul luii MIHAI BALTAG ,din care imi permit sa citez urmatoarele :

  VORONEŢ
  – ÎNTRE ORIENT ŞI OCCIDENT

  „Cea mai cunoscută, şi mai măgulitoare totodată, sintagmă pe care critica de artă o înregistrează referitor la Voroneţ este aceea de ,,Capelă Sixtină a Orientului”. Expresia fusese lansată de Leca Morariu, în însemnările de călătorie intitulate La Voroneţ, din 1913 şi 1914, publicate în „Glasul Bucovinei” (Cernăuţi, 1922) şi apoi în broşură în 1933, reluate recent în volumul Hoinar (ed. îngr. şi prefaţă de Liviu Papuc, Editura Alfa, Iaşi, 2000, p. 100). O astfel de apropiere are în vedere faptul că frescele ambelor monumente conţin cîte o impresionantă reprezentare a Judecăţii de Apoi.”

  http://astra.iasi.roedu.net/texte/nr48Voronet.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s