La inălţime

La inaltime
In ultimii ani prin natura pasiunii pentru radio si legat de activitatea de specialist la firma de telecomunicatii Matra-Systems am privilegiul sa iau parte la evenimente deosebite legate de radioacomunicatiile conventionale: elaborari de solutii pentru repetoare cu raza mare de acoperire, construire si instalare de diverse mijloace de telecomunicatii si nu in ultimul rind posibilitatea de a calatori mult in zone deosebite cum ar fi Vf. Cozia, alte inaltimi din muntii patriei, la cimpie, la deal. Am cunoscut si cunosc oameni deosebiti care se ocupa de acest domeniu. In filmul pe care vi-l propun spre vizionare si pentru care va trebuie putina rabdare si internet vrednic intrucit dureaza aproape 14 minute, il veti vedea pe unul dintre acesti oameni. Se numeste Parvu Gheorghe, este inginer de telecomunicatii pasionat de profesia sa, bun sportiv si la virsta de 51 de ani un excelent lucrator la inaltime. Il veti vedea in film efectuind o operatie de debarasare a unui pilon de o antena veche. Dupa ce a instalat in virful pilonului doua antene, una omnidirectionala care acopera radio partea de sud a tarii dealungul Dunarii intre Bailesti si Corabia si una directiva care trimite semnalele pina la dispeceratul de la Pitesti, a inceput debarasarea cu prima antena cu care nu a avut probleme deosebite. In schimb cu a doua care probabil ca a fost o antena pe can. 10 TV cu care in zona se receptiona un post din Yugoslavia in trecut si care avea si o forma mai ciudata, a avut mult de lucru. A reusit sa o dea jos in final. A trebuit sa aiba grija sa nu deterioreze un alt sistem de 6 antene probabil ale unui post local de TV pe care le-a ocolit si protejat. Toata cinstea unor asemenea oameni cu care lucram, departe de public, de aplauzele si laudele celorlalti, departe de mici ambitii si orgolii. Pentru un asemenea om o vorba simpla “Ai reusit, felicitari” de la cineva care stie si intelege profesia asta este mai mult decit o mare de aplauze. Si indraznesc sa compar un asemenea act cu cel al soldatului singur in pustie care ridica drapelul Patriei in fiecare dimineata si il coboara in fiecare seara. Dincolo de hahaiala unora si de opulenta si mirlania altora inca se mai munceste si se mai ridica drapelul in tara asta.

10 gânduri despre “La inălţime

 1. freddye

  Fara discutie,aici e vorba de pasiunea si curaj..D-l GHEORGHE PARVU a efectuat o operatiune la limita ,iar eu ,ca fost sef de statie P-15 cu antena pilon UNJA-2 de 30 de metri ,il inteleg perfect..Problema e ca m-am vindecat de hobby-ul de a urca pana in varful antenei [ca sa schimb becurile ,adeseori],dupa ce una din chingi[luate de la pichetul de incendiu,culmea] s-a rupt ,acolo ,in varf..Am tremurat la coborare de parca ar fi fost -30 grade in miez da vara..D-le Gheorghe Parvu ..CHAPEAU !!Mi-ati amintit,prin videoclipul lui ILIE de vremurile cand eram lieutenent in slujba majestatii sale ,TARA MEA ! 🙂

 2. Ilie, toata lauda mea pentru acest film din care picura adrenalina.
  Pasiune, curaj, tenacitate, stapanire de sine, asumarea riscului, lupta cu gravitatia … si toate astea intr-un singur om, un adevarat barbat… De asemenea barbati, ca Gheorghe Parvu, avem nevoie pentru a ne lupta cu INALTIMILE!

  1. freddye

   BUNULE NICU

   In timp ce urmaream la TV luptele pensionarilor cu jandarmii [viitori pensionari si ei], mi-am adus aminte de vorbele lui ALBERT CAMUS :
   „Ne întoarcem întotdeauna la povara noastră. Dar Sisif ne învaţă fidelitatea superioară care îi neagă pe zei şi înalţă stâncile. Şi el socoteşte că totul e bine. Acest univers rămas fără stăpân nu-i pare nici steril, nici neînsemnat. Fiecare grăunte al cestui munte plin de întuneric alcătuieşte o lume. LUPTA CONTRA INSASI INALTIMILOR e de-ajuns spre a umple un suflet omenesc. Trebuie să ni-l închipuim pe Sisif fericit.”
   Albert Camus în Mitul lui Sisif (1942)

   P.S. Si eu am participat azi la demonstratia pensionarilor din ALEXANDRIA. Eram sub acoperire ,deghizat in pensionar nesimtit…

  1. freddye

   Fereasca D-zeu IOANE ,jihadul nu e o afacere de familie la mine.Sunt crestin-ortodox si asa voi ramane ,chiar daca au navalit turcii peste noi..pe canal „D” ,of course. 🙂 .Trebuier sa respect pariul ,altfel imi pierd credibilitatea..[sau ce-a mai ramas din ea,in urma meandrelor concretului]!!

 3. Actiunea filmului plasata intru-n superb cadru bucolic,
  e de natura sa dea frau liber imaginatiei…
  Tenacitatea luptei omului cu antena m-a exasperat, dar
  intru-n tarziu a trecut prin zona un stol de ciori si
  omul si-a amintit ca exista legea gravitatiei, astfel
  problema rezolvandu-se de la sine!

  1. freddye

   Poate fi si varianta antenei unui P-12 in grafic ,cu colegul PETRICA PETA la butoane [a fost sef de P-12 la Furculesti mult timp si asa a intrat in mentalul colectiv].Avea obiceiul,in scoala militara , sa rontaie lame de ras ..nu servea decat BALTICA ,spunea ca celelalte ii fac greata..ILIE,NELU ,va mai aduceti aminte de el ,nu-i asa ??

 4. freddye

  Da ILIE ,sa facem asta de doua ori pe zi ,la rasaritul si apusul soarelui .Si sa spunem cu evlavie ,”TE IUBESC TARA MEA SI PE TINE, PAMANTULE CARE MA ASTEPTI ,PLIN DE INTELEPCIUNE.” Sa ma ierti ,colegutzule ,dar eram cuplat ,in paralel cu emisiunea ‘Agentul VIP’,unde poetul ADRIAN PAUNESCU recita [de i-ai vedea ochii in gross-plan} poezia „RUGA PENTRU PARINTI” si „PACIENT”.Nu stiu de ce ti-am cerut scuze,dar ma simt vinovat ca am dreptul la o mare suferinta..vorba poetului A. Paunescu”

  „Aceasta boala se numeste TARA

  si leacul este EA su numai EA ”
  Merci,maitre !!

  1. freddye

   P.S.

   Noul meu avatar ,care poate oferi explicatii frivol de simpliste unora 🙂 nu este decat finalizarea unui pariu intre mine si copii mei care au fost in excursie ,de Paste in tara lui ATATURK ,si care mi-au facut cadou o „cipilica” ienicereasca..O voi purta ,cu curaj,inca o luna ,conform pariului . 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s