Apel de suflet

OPRESTE DISTRUGEREA MUZEULUI AVIATIEI!

Stimata doamna,
Stimate domnule,

Asociatia „Aripi Romanesti” initiaza demersuri pentru salvarea Muzeului Aviatiei din Bucuresti. in prezent, terenul Muzeului este solicitat de Primaria Sectorului 2 in vederea construirii de locuinte ANL, prin HCL44 / 18.03.2010.
Asociatia „Aripi Romanesti” intentioneaza lansarea unei campanii publice pentru mobilizarea tuturor celor interesati de pastrarea istoriei aviatice romanesti, de respectarea valorilor nationale si de punerea in valoare a patrimoniului cultural bucurestean.
Muzeul este gazduit pe terenul leaganului aviatiei militare romanesti din Bucuresti (1915), este unicul muzeu de acest profil din tara si adaposteste zeci de avioane si zeci de mii de carti si documente unicat, inclusiv arhiva Coanda si este locul de desfasurare pentru numeroase evenimente dedicate promovarii aviatiei.
De pe acest aerodrom s-au desfasurat primele zboruri ale CFRNA, prima companie aeriana transcontinentala operativa din istora aviatiei mondiale, strabunica AirFrance si Tarom!
Desi suntem constienti de importanta rezolvarii problemei locuintelor in Bucuresti, suntem increzatori in gasirea unor solutii care vor dezvolta Capitala fara a o vaduvi de valorile sale.
Va invitam sa ne fiti alaturi in acest demers. Avem nevoie de informatii suplimentare, de expertiza in diferite domenii (arhitectura, urbanism, patrimoniu, advocacy, relatii publice etc.) si de sustinatori pentru demersurile noastre.
Asociatia „Aripi Romanesti” se implica in calitate de parte interesata, fiind o organizatie neguvernamentala a carei misiune este promovarea aviatiei si a zborului in toate formele sale, cu un accent deosebit pe pastrarea si promovarea istoriei aviatiei, indeosebi a aviatiei romanesti. Ne-am infiintat in 2008 si functionam exclusiv pe baza de voluntariat.
Asteptam raspunsul dumnevoastra la e-mail asociatia@aripiromanesti.ro, telefon 0734.101.887, persoana de contact Dragos DOBRE, la care putem oferi si informatii suplimentare.
BUCURESTI ,19.04.2010

Cu stima,
Dragos DOBRE, Vicepresedinte
Asociatia „Aripi Romanesti”
E-mail: asociatia@aripiromanesti.ro
Web: http://www.aripiromanesti.ro

3 gânduri despre “Apel de suflet

  1. G.O. dacă vrea să construiască locuinte pentru militari ( idee foarte bună de fapt ) să facă toate demersurile necesare in vederea recuperării pământurilor detinute cândva de MApN si date nu stiu in ce conditii si pe ce comisioane lui Becali si nicidecum să distrugă Muzeul Aviatiei ! Iar dacă demersul nu poate fi initiat ,sunt zeci de hectare de pământ in paragină unde erau odată unităti militare acum desfiintate si concesionate primăriilor de sector.
    Iar edilii sectorului doi ( oare cine-i primar si ce gânduri ascunse are ,cui vrea să-i vândă pământul ce găzduieste acum muzeul)? nu au altceva mai bun de făcut decât să distrugă Muzeul Aviatiei ?
    Asociatia „ Aripi Românesti” trebuie să aibă sprijinul tuturor aviatorilor activi,in rezervă, retragere si a românilor de bună credintă.

  2. Situatia Muzeului Aviatiei e orecum confuza, O.G. spune
    una iar Sectorul 2 alta! In curand o sa vorbim despre
    au fost odata muzeu si pensii militare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s