AL DOILEA RAPORT SINCAI–premonitie sau ,doar efectul flacarii violete ??

„Cine repeta greselile istoriei,sa-si gaseasca alt job „conditie pusa pe un formular de angajare futurist

La 12 ianuarie 2005 Institutul „Ovidiu Şincai” lansa analiza „Victoria democraţiei sau a neo-cezarismului? Raport asupra alegerilor parlamentare şi prezidenţiale din România. 28 noiembrie – 12 decembrie 2004”. Dacă la momentul prezentării analizei alegerilor parlamentare şi prezidenţiale din 2004, demersul analitic a fost primit cu scepticism, considerându-se a fi o evaluare partizană, în perioada 2005-2009 avertizările timpurii ale Institutului „Ovidiu Şincai” au fost, din păcate, confirmate de evenimentele politice.. Pas cu pas s-a ajuns la prezidenţializarea puterii, la rescrierea de facto a legii fundamentale, putând, astfel, vorbi de „banalizarea răului”. Acum, la două decenii de la căderea regimului comunist şi începerea tranziţiei spre democraţie, constatăm că diviziunile din interiorul societăţii româneşti nu s-au estompat ci, dimpotrivă, s-au adâncit. Victoria, la limită şi în condiţii controversate a lui Traian Băsescu, urmată de reinstalarea guvernului Boc, marchează continuarea unei perioade de adânci frământări politice în societatea românească. Prezentul raport are ca prim obiectiv analiza contextului politic în care au avut loc alegerile prezidenţiale, metodele folosite în campanie de principalii competitori, precum şi explicarea rezultatelor scrutinului. Al doilea obiectiv este acela al studierii consecinţelor câştigării unui nou mandat prezidenţial de către Traian Băsescu, propunând, totodată, măsuri pentru apărarea statului de drept, în noile condiţii generate de rezultatul alegerilor din 6 decembrie A.D.2009.Am citat din preambulul Raportului

N.A.Pentru cei care doresc sa aprofundeze acest raport ,o adevarata fresca a societatii si politicii romanesti ,scris intr-un ritm alert,lucrare bine documentata ,dupa parerea mea ,va pun la dispozitie urmatorul link :

http://www.fisd.ro/PDF/mater_noi/Raport_aleg%20prez_17%20ian%20FINAL.pdf

PS.Lasand la o parte cheia social -democrata in care este scris raportul[se stie ca „ADRIENII” SEVERIN si NASTASE fac parte din conducerea institutului],nu este un raport peste care se poate trece cu usurinta ,in spatele unor etichetari subiective.
Mai reamintesc ca Fundatiei Ovidiu Sincai i s-a atribuit titlul de institutie de utilitate publica, prin decizia guvernului TARICEANU ,in anul 2008.”Prin declararea ca fiind de utilitate publica, activitatea Fundatiei va fi imbunatatita, venind astfel in sprijinul dezvoltarii educatiei civice”, se arata in hotararea guvernului.
„.CITITI,CITITI SI IAR CITITI ”
Cu prietenie Freddye

Reclame

18 gânduri despre “AL DOILEA RAPORT SINCAI–premonitie sau ,doar efectul flacarii violete ??

 1. freddye

  @ TROFIN

  Ma bucur tare mult ,sincer ,sa constat ca te-ai raliat opiniilor postate de colegul AMARIEI si de mine..Spun asta fiindca ” si parerea ta conteaza..”,ca sa postez unn logo la moda.. 🙂 Iti voi spune,cu placere, ca materialul publicat de mine despre Raportul SINCAI[ un simplu preambul si un link],a fost vazut si aprobat de unul dintre administratorii acestui site,inainte de a fi publicat,si ma bucur ca-i pot da lui NICU posibilitatea sa confirme acest lucru.Probabil ca ,administratorii au avut in vedere ca publicarea unor articole despre institutii de utilitate publica ,cum sunt presedentia cu al sau presedinte ,d-l BASESCU si Institutul OVIDIU SINCAI au un rol educational ,daca vrei sa le cunosti activitatea..Iata de ce ,ma grabesc sa le multumesc ,de data asta si in numele tau pentru posibilitatea de a ne permite sa postam , dumneata despre presedintele BASESCU ,eu despre Institutul Ovidiu Sincai..Daca despre institutia publica prezidentiala lucrurile sunt mai mult decat evidente in privinta statutului de institutie de interes public ,reiterez cele afirmate de mine in preambulul subiectului ,citez: ” Mai reamintesc ca Fundatiei Ovidiu Sincai i s-a atribuit titlul de institutie de utilitate publica, prin decizia guvernului TARICEANU ,in anul 2008.Prin declararea ca fiind de utilitate publica, activitatea Fundatiei va fi imbunatatita, venind astfel in sprijinul dezvoltarii educatiei civice”, se arata in hotararea guvernului.”

  Cat priveste afirmatia ta despre supraincalzirea unui coleg ,te citez „banuiesc ca din cauza acelui raport , denumit Sincai „,iti spun ,cu toata convingerea ca banuiala este neintemeiata..Colegul incalzit,dupa cum spuneai,ar fi postat acel prim raspuns pe orice subiect pe care ar fi aparut numele meu ,il avea pregatit de mult in minte,era rodul multor refulari in nopti ,probabil nedormite..Iata de ce .am fost si eu ,ca si colegul AMARIEI ,extrem de conciliant si nu am raspuns ,in nici un fel ,decat in gand ,pe romaneste..fiindca nu cred in efectul flacarii violete numit ,mai nou ALEODOR MANOLEA 🙂
  Cu alte cuvinte ,sa dam ADMINISTRATORULUI ce-i al ADMINISTRATORULUI ,sa-i recunoastem libertatea de a hotari ce si cum si sa ne spunem parerea despre linia care trebuie urmata atunci cand ne-o cer ei ,altfel vom avea parte de multe postari offtopic..Inca o data ,ma bucur mult ca pozitiile noastre converg catre un punct comun ,acela fiind „FARA POSTARI POLITICE CU TENTA PARTINICA „ si sunt sigur ca si tu,si eu putem face mai mult pentru asta ,ca doara oameni si colegi suntem.. 🙂

  Nu pot incheia fara a-ti ura ,la randul meu „Sa fii si tu mereu bine ”

  Al tau coleg MIRON

 2. Trofin Vasile

  Fara intentie de a deranja sau de a replica colegilor care s-au cam incalzit , banuiesc ca din cauza acelui raport , denumit Sincai , consider ca , al nostru coleg , Vasile Amariei, a avut o pozitie extraordinar de concilianta. Cred ca administratorii acestui siteu ar trebui sa nu mai admita postarea de materiale politice cu tenta partinica. Sa admita numai materiale care intereseaza intrega comunitate a acelora care am servit sau mai servesc sub arme. Politica sa fie o preocupare a fiecaruia, dar in mod individual si sunt destule locatii unde se poate replica la diverse gogomanii debitate de asa-zisii oameni poltici din Romania. Eu m-am lecuit si chiar ca nu mai inghit materialele care nu aduc nimic nou ci sunt doar surse de scandal si dezbinare intre semeni.Cred ca ar trebui incurajati colegii sa-si expuna problemele care ii framanta iar cei in masura sa o faca , sa dea lamuririle necesare, ar fi mult mai util decat sa ne certam pe manevrele de culise ale unor oameni marunti la suflet si incomplet dezvoltati mintal , asa cum sunt scamatorii care zic ca fac politica vizibila ( pe ecranel TV).
  Va doreste sa fiti mereu bine,
  Colegul Trofin Vasile

 3. freddye

  @ AMARIEI VASILE

  Stimate coleg si ei ti-am citit cu mare placere postarea ,suntem pe aceeasi lungime de unda 😆 Sunt sigur ca demersul colegului MIRCOVICI va reusi ,lucrurile se indreapta pe fagasul dorit de noi toti..

 4. freddye

  @ NELU

  Nelu ,drepturile de autor se incaseaza ,dreptul la replica se dobandeste ..natural.. 😆 Vezi ca surasul emoticonului e cam fortat ,fiindca in casa sunt 3 grade ,acum am sosit de la nepoata,aflu ca in ALEXANDRIA au fost dimineata -25 grade..Fii-mea se roaga la D-zeu sa ramanem fara lemne si carbuni,ca sa ne mutam la ea ,prietenii stiu de ce ..!!

 5. Vasile Amariei

  Dragi colegi,
  Accesez cu placere blogul nostru.Citesc cu atentie parerea fiecarui coleg.E bine ca sunt pareri si pareri.Toate cu decenta si detasare, cu buna dispozitie si fara trimiteri.Blogul e al promotiei si ne caracterizeaza intr-un fel.Toti avem aceeasi structura, ca educatie,pregatire, responsabilitati de neimaginat pentru unii din exterior comparativ cu umilinta ce o suportam in suficiente situatii. Imi place demersul colegului Niky Mircovici ce speram sa aiba o finalitate onorabila.Imi pare rau ca unii dintre putini care posteaza se supara una, doua. In orice joc, fie el si postarea pe blog, sunt reguli de respectat. Un adevar e singur; viata e prea scurta ca sa ne si certam,nu mai avem timp suficient pentru a ne impaca!
  Tuturor sanatate si voie buna!

 6. Ilie

  Alioşa, al dracului sa fiu dacă am inteles ceva inafara faptului ca te războieşti cu careva dintre colegi. Cred sincer că mai bine ai face, asa cum zici, o pauză in postările pe acest blog si in timpul acesta te-ai gîndi bine cui serveşte incrîncenarea si vehemenţa aceasta. Şi repet, desi nu imi place, să arunce cu piatra acel care este pur. Sa lăsăm analizele versificărilor noastre in sarcina altor vizitatori ai blogului, noi putem fi foarte subiectivi. Grija noastra ar trebui sa fie să nu facem greseli, sa vedem şi grinda si paiul din ochiul nostru si sigur vom cîştiga mai mult. Închei in speranţa ca nu va fi nevoie să-mi amintesc ca am si eu drept de autor al acestui blog si sa acţionez in acest sens.

 7. BUNĂ ZIUA TUTRUROR !
  @ ILIE ,
  Am comentat primul articolul de mai sus ca o replică modernă a „ dreptului la replică ” la comentariul făcut de semnatarul transferului pe „ TREZESTE-TE OSTIRE” in data de 04/01/2010 la ora 00:06 min.( cam matinală ora,nu ? )……Ca să-ti faci o părere impartială te rog reciteste comentariul respectiv si sunt sigur că vei intelege ce vreau să spun .
  Am postat sute de comentarii si nu am dat cu „ barda in cei care postează ceva ” nici măcar după ce am fost jignit,calomniat, bârfit si catalogat in tot felul asa cum bine se poate vedea la „ TREZESTE-TE OSTIRE” in comentariul care m-a scârbit si din acea cauză m-am hotărât să nu mai public si să comentez nimic pe blogul principal cu exceptia cazurilor când sunt comentate articolele publicate de mine iar cineva comentează si bunul simt mă obligă să-i răspund cum de altfel am si făcut.Poate te vei intreba de ce comentez acum si aici. Este simplu si am spus-o anterior : ca drept la replică ca să vadă toată lumea că unii văd paiul din ochiul vecinului dar nu si bârna din ochiul lui. Eu stiu cum ai fi procedart tu dacă ai fi fost in locul meu dar eu am tăcut ca să nu dau apă la moară.
  Părerea ta este corectă si sunt de acord cu ea dar degeaba dacă altii se fac că plouă si continuă diversiunea .
  In concluzie dragă ILIE,tu ai dreptul legal si moral să mă certi si să mă corectezi dar cel ce m-a bârfit si calomniat mai ales că si el face destule greseli ,nu are nici un drept . Istoria va arăta cine are dreptate. Indiferent de replică eu nu voi răspunde . Sănătate ILIE si scuză-mă dacă fără să vreau te-am jignit cu ceva .
  @ NELU,
  Te invidiez pentru calmitatea ,demnitatea si puterea de abtinere in aceste probleme minore dar foarte delicate când ,de nu ai intelepciunea necesară se duce de râpă munca de-o vară intreagă .
  Toate cele bune prietene si să ne-auzim cu bine peste vreo două săptămâni că : M-am săturat să tot postez
  Replici si catrene
  De-aceea plec să mă distrez
  La Bucuresti o vreme .
  ( Versificare penibilă după criticul din 04/01 /2010 ora 00:06 minute )

 8. freddye

  @ ALL

  Stimati colegi ,la postarea cu nr 50 pe acest thread va rog sa va opriti ,nu vreau sa-mi incalc principiile enuntate intr-o postare pe alt subiect.. 😆 😆 😆

 9. freddye

  Multumesc NELU.. 😆

  Mihai Beniuc – Prea tarziu

  Noi ne iubim de mult, si fara ura,
  Chiar de scaparam vreo vorba rea din gura;
  Nu ne-am facut mult bine, nici mult rau,
  Si totusi parca ne desparte-un rau.

  Ce ne desparte nici nu stim prea bine,
  Dar stim de undeva ca raul vine,
  Ca de sub sol un gaz otravicios –
  Se ofileste tot ce-a fost frumos.

  Io-s vinovat ori tu esti vinovata?
  Viata toata-i pata lînga pata.
  E prea tîrziu sa ne mai despartim.
  Nu mai e tare mult, mai stai. Murim.

 10. freddye

  @ ILIE

  In completarea celor spuse de tine,voi da ,pentru cei care s-au apucat de blogherit ,fara sa stie ce-i asteapta..

  DEFINITIA BLOGULUI[sau cine este si ce vrea el. 😆 ]

  – Ce este un blog?

  Un blog este un site web cu cateva particularitati. Cele mai importante ar fi urmatoarele:
  – insemnarile (articolele) apar pe site in ordine invers cronologica, adica cel mai nou articol apare intotdeauna in partea de sus a paginii.
  – insemnarile sunt datate, adica uitandu-te prin arhiva poti sti cu exactitate in ce zi si la ce ora a fost scris un anumit articol.
  – exista posibilitatea de a lasa comentarii la fiecare insemnare; vii, citesti, esti sau nu esti de acord si iti spui parerea,respectand regulamentul blogului ,regulile de buna cuviinta si cei 7 ani de-acasa, parere care ramane atasata acelui articol,Cine nu respecta regulile ,suporta consecintele ,adica si-o poate lua de la administratorii blogului.. 😆
  – de retinut ca initial blogul a pornit de la ideea de jurnal personal online; practic, corespondentul pe internet al celebrului jurnal personal in care fiecare dintre noi am fi putut sa ne scriem gandurile, parerile etc. De aici vine si denumirea de weblog (prescurtat, blog).
  – tot de la modul in care a aparut conceptul, putem considera o alta trasatura importanta a unui blog: blogul este scris intr-un mod personal !!! Aici exista probabil cele mai mari probleme de intelegere a conceptului,,dar daca se respecta reguli minimale de bun simt ,e totul o.k. 😆

  –- Ce inseamna blogger?
  Un blogger este o persoana care scrie pe un blog

  –- Ce e ala post?
  Cuvantul “post” (citit in engleza) vine de la verbul “to post” = a posta, a afisa si se refera la insemnarile zilnice (informatiile) de pe un blog. Asadar: post = insemnare pe blog = articol pe blog. Prin urmare un blog contine mai multe post-uri si in niciun caz nu e corect sa spui: “ti-am citit ultimul blog”.

  –- Ce inseamna blogosfera?
  Blogosfera e formata din totalitatea oamenilor care scriu pe un blog (totalitatea bloggerilor).Musai sa fie loc pentru toti 😆

  Cu respect FREDDYE

 11. Ilie

  Draga Aliosa, nimeni nu obliga pe nimeni sa citesca si sa-si insuseasca ce se scrie pe acest blog. Daca ceri creativitate si nu agresiune verbala, atunci sigur ca ar fi mai bine sa dai un exemplu in acest sens, scriind articole originale si nu dind cu barda in cei care posteaza ceva, fie si preluat de pe alte bloguri. Deci, sa arunce cu piatra primul numai acela care este nevinovat. Parerea mea. A ta care e?

 12. freddye

  @ mos ALECU

  In plus ,eu zic sa nu „POLITICIZAM” [hi,hi,hi,hi,GOAGALE,DEX-ule, pe unde umbli ??] subiectul.. :lol:..,asta merge pe alte bloguri siropoase..

 13. freddye

  @ mos ALECU

  Te salut cu drag ..nu’sh la ce schimburi de replici anterioare te referi..eu nu m-am certat cu nimeni..si nici n-o voi face..In afara de asta ,eu nu vad decat comentariul tau pe blog ,inseamna ceva pentru mine.. Astept parerile si criticile tale 😆 ,le voi lua in seama fiindca stiu ca vin de la cineva pe care-l respect.. 😆

 14. mos alecu

  Daca as fi un iubitor,pina in pinzele albe,al ‘limbezei, as zice (dupa schimbul de replici anterioare) „waw…”.

  Dar,pentru ca nu sint ceea ce am spus mai sus,zic: „Ce-aveti,mai oameni buni,’scroafa-i moarta-n popusoi’,si voua va arde de confruntari teoretic-ideologice?”

 15. M-am săturat să tot citesc idei,păreri si comentarii ale unor institute de opinii,studii politice si sondaje vechi de ani de zile si incropite in fugă si la comandă politică .
  Mă asteptam la ceva original nu transferat de pe alte site-uri sau pagini de ziare ! Suntem in anul 2010 ,an plin de evenimente contradictorii in tară iar noi suntem obligat să citim cu „ obstinatie agresivă ” părerile unora invechite si scoase din arhive prăfuite si posatate pe blogul promotiei doar de dragul de a ne apare numele la articole recent publicate.
  Haideti să fim originali stimati colegi nu roboti ce dăm click pe articolele altora si le transferăm pe blogul nostru ca să ne facem că publicăm.Sau nu suntem in stare să avem propriile noastre creatii literare ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s