AMINTIRI DIN DIASPORA

Am intalnit diasporeeni fericiti… despre romani… numai de bine” -Nostradamus-

SALVATI CULTURA SI LIMBA ROMANA !FASCISMUL ANTINATIONAL LUPTA IMPOTRIVA LUI EMINESCU SI A TOT CE ESTE ROMANESC!

Stimati colegi. Dupa cum vedeti, Diaspora gandeste in locul nostru… a si luat hotarari in locul nostru… la alegeri…deocamdata…Ei bine, punctual, constat ca are dreptate,fie ca ne place sau nu..Asta nu inseamna ca sunt intrutotul de acord cu afirmatiile d-lui HORVATH.
Este doar o voce din DIASPORA, care rezoneaza pe o anume frecventa. Alti diasporeeni vor avea alta parere si poate, au facut mai mult decat noi intru amintirea POETULUI NEPERECHE. Eu nu pot decat sa constat cu amar ca in urma unor procese „tranzitorii”, pe forumul nostru s-a instituit o adevarata greva japoneza in ale postatului de subiecte, culminata cu absenta oricarui comentariu despre MARELE EMINESCU…
Pasiunile politice ne-au facut din prieteni…dusmani… din oameni, neoameni. JUST THINK ABOUT IT, BRO”” !!
Cu stima,
Freddye

4 gânduri despre “AMINTIRI DIN DIASPORA

 1. freddye

  @ mos ALECU
  Uite ce zic bravii nostri critici literari :

  Criticii literari atrag atentia, la 160 de ani de la nasterea poetului national, ca festivitatile nu il aduc in atentia cititorilor pe Eminescu decat formal.

  „Eminescu trebuie recuperat mai des decat pe doua ori pe an, prin lectura. Citindu-l si recitindu-l, iesind din sabloane, cititorii pot ajunge la Eminescu, de altfel un poet foarte bun, care a reinventat limba romana si formula poetica.
  Trebuie sa iesim din aceasta obsesie a superlativului, ‘care este cel mai bun poet roman’ si a ‘nationalismului’, sintagma de ‘poet national’ nu se mai aplica inca din secolul XIX, iar literaturile straine nu se aventureaza in astfel de etichetari gaunoase”, spune criticul Carmen Musat.
  Carmen Musat mai crede ca o mare greseala in receptarea lui Eminescu este cauzata de modul in care acesta este predat in scoli.
  „Din comoditate, lipsa de timp si, uneori, din prostie, profesorii nostri predau dupa metoda dictatului si ii obliga pe elevi sa reproduca, nu sa citeasca, ceea ce anuleaza filtrul personal de lectura. O greseala care afecteaza nu numai receptarea lui Eminescu, dar a literaturii in general. Elevii trebuie sa invete sa citeasca”, spune Musat.
  Criticul Daniel Cristea Enache crede, si el, ca Eminescu trebuie recuperat mai des decat la festivitatile aniversare, insa prin evenimente cu substanta.
  „Concursul literar de la Ipotesti, de pilda, sau finalizarea editiilor facsimilate de catre Academia Romana, sunt niste evenimente marcante. Altfel, Eminescu trebuie recuperat in afara festivitatilor, iata, anul trecut, Dan Manuca scria o carte foarte buna pe acest subiect, neluata insa in vizor de publicul larg”, spune Enache.

 2. freddye

  @ NICU

  Eminescu a sesizat parsecii diferentei dintre meritocratie si pubelocratie …Cat de actuale sunt versurile poeziei „Ai nostri tineri..”

  Ai noştri tineri la Paris învaţă
  La gît cravatei cum se leagă nodul,
  Ş-apoi ni vin de fericesc norodul
  Cu chipul lor isteţ de oaie creaţă.

  La ei îşi cască ochii săi nerodul,
  Că-i vede-n birje răsucind mustaţă,
  Ducînd în dinţi ţigara lungăreaţă…
  Ei toată ziua bat de-a lungul Podul.

  Vorbesc pe nas, ca saltimbanci se strîmbă:
  Stîlpi de bordel, de crîşme, cafenele
  Şi viaţa lor nu şi-o muncesc — şi-o plimbă.

  Ş-aceste mărfuri fade, uşurele,
  Ce au uitat pîn’ şi a noastră limbă,
  Pretind a fi pe cerul ţării: stele.

 3. Nicu

  Pe cand Eminescu isi facea studiile la Viena, acolo existau doua societati studentesti: „Societatea studenteasca stiintifica- sociala Romania” si „Societatea literara si stiintifica a romanilor din Viena”
  Din prima faceau parte numai studenti romani, iar a doua era un fel de club, deschis oricui. Eminescu se grabeste, se inscrie in amandoua, platind taxele .
  Nu i-a trebuit mult timp ca sa-si dea seama ca activitatea celor doua asociatii era neinsemnata, ca studentii romani erau destul de dezbinati, si unii nu vorbeau cum se cade romaneste.
  Eminescu a fost elocvent pentru unitatea studentilor in aceeasi asociatie.
  … Cine conspira, dar, contra legii fundamentale a „Romaniei”, acela e mai conspirator decit cel care conspira contra numelui, a hainei, pentru ca acea haina e strimta si noi vrem sa-i croim tot acestei societati o haina mai larga, in care sa incapa toata lumea romaneasca din Viena.
  (George Calinescu, Viata lui Mihai Eminescu)

 4. mos alecu

  S-ar parea ca la activitatile organizate la Botosani si Ipotesti,cu ocazia zilei de 15.01,n-au participat nici ministrul culturii (la el fiind de inteles- ce treaba are el cu asta!?),nici presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s