TREZESTE-TE OSTIRE !

Bravi ostasi ai TARII MELE ,
Oare voi chiar ca DORMITI ?
Nu vedeti ca mari lichele
VOR sa FIM DEZMOSTENITI ?

De PAMANTUL NOSTRU SFANT
Ce de veacuri-l LOCUIM
Si multi s-au dus-n-tra-l lor mormant
Pentru NOI sa nu MURIM !

Pentru-al NOSTRU SFANT PAMANT
Ce se chiama ROMANIA
EU AM UN SACRU JURAMANT
SA-I APAR GLIA SI CETATENIA !

Nu mai DORMITI ca veti MURI
Pe campuri mari de batalie
Cand singuri va veti lamuri
C-a tace -acum E O PROSTIE !
ALIOSA PONTONIERUL INFRATIT CU DUNAREA SI MAREA !

Reclame

470 de gânduri despre “TREZESTE-TE OSTIRE !

 1. @ ALL !!!

  „ Diktatul UDMR de la Târgu Mureş

  Domnule preşedinte al tuturor românilor Traian Băsescu, nu vă simţiţi umilit când Guvernul român, România sunt supuse siluirii făţişe de către UDMR, o formaţiune care nu e nici partid, nici ONG, dar care face şi desface în politica şi legislaţia ţării după cum sunt interesele nu ale populaţiei maghiare,ci ale unui grup de lideri şi ciocoi (pardon, grofi)? Care-şi permit să dea ultimatumuri tot mai agresive Executivului de la Bucureşti, iar acesta, cu pantalonii în vine, le înghite toate mofturile sau pretenţiile extremiste, chiar iredentiste, milogindu-se ca nu cumva gaşca Marko Bela, Kelemen Hunor şi Laszlo Borbely să-l lase fără voturile parlamentare care-l menţin la putere?
  Nu vă simţiţi umilit, aflând, în sfârşit, grosolănia cu care UDMR vă şantajează făţiş şi pe dv, nu numai pe premierul Ungureanu, pe Boc, Oltean şi Mircea Toader? De ce-oţi mai fi având la dispoziţie SRI şi o cohortă de consilieri, dacă aţi spus adevărul când aţi declarat că habar n-aveaţi?
  Nu vă simţiţi umilit, ca român, de tonul şefilor UDMR, care pun jungherul la gâtul lui MRU cu o aroganţă de care în istorie doar Miklos Horthy a mai dat dovadă, cerând hăcuirea Transilvaniei la 30 august 1940, prin Diktatul de la Viena? Erau atunci alte vremuri, alte condiţii geopolitice, iar România era pusă la colţ de Hitler, care-l avertizase pe Carol II că „se expune unor grave primejdii”, dacă nu acceptă pretenţiile ungureşti.
  Ce „Hitler” se află acum în spatele găştii din conducerea UDMR, de-şi permite să dea ultimatumuri („Dacă PÂNĂ MÂINE nu e gata o hotărâre de guvern” prin care să se rupă în două Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş, UDMR ia măsuri radicale, părăsind guvernarea)? De ce premierul nu a răspuns sec: „Ducă-se!”. Aş fi vrut s-o văd şi p-asta, UDMR lăsând din colţi ciolanele. Ce fel de Guvern aţi moşit şi de astă-dată, domnule preşedinte, dacă tot o minoritate hotărăşte politica ţării?
  Chestiunea de fond – înfiinţarea respectivei facultăţii de stat maghiare – nici nu merită discutată. Nu-s îndeplinite criterii tehnice (proporţia cadre didactice/studenţi etc) obligatorii. Nu se respectă etapele şi instituţia acreditării. Nu mai vorbesc despre absurdul situaţiei, dezagreat inclusiv de tinerii maghiari, cărora, după absolvire – nefiind pregătiţi în limba română – li se restrânge accesul în unităţile medicale din restul ţării. Dar poate că asta se şi vrea, pregătirea lor (pe banii statului român: de ce UDMR, cu sprijinul financiar al Budapestei, nu-şi înfiinţează o facultate privată în limba maghiar?) pentru dispensarele din pusta ungară. Cât priveşte atitudinea ministrului român al educaţiei, Cătălin Baba, acesta, aprobând segregarea învăţământului, a ajuns şi la performanţa de a-l şantaja în mod ordinar, cu tăierea fondurilor, pe rectorul UMF Târgu Mureş, dacă nu se supune mofturilor udemeriste.
  Prin atitudinea bleagă şi contra demnităţii naţionale, guvernanţii români riscă să transforme oraşul transilvan (şi nu numai) în scena unor confruntări pe care nu le mai credeam posibile. Şi care răspund nu intereselor etnicilor minoritari sau majoritari, ci unor minţi încinse şi obraznice din vârful UDMR. Care cred că astfel vor câştiga puncte electorale în războiul lor cu partidul altui extremist, Laszlo Tokes.

  Solutia finala a UDMR pentru Romania

  O solutie de bun simt pentru pedepsirea lipsei de masura cu care udemeristii speculeaza slabiciunea pedelistilor ar fi sa plateasca electoral ambele formatiuni politice.
  Lipsa de masura e doar un eufemisim pentru nesimtire, pentru ca despre asta este vorba in noul scandal din interiorul coalitiei de guvernare. El se bazeaza pe pretentiile exagerate ale UDMR, care nu au nicio legatura cu nevoile si cerintele electoratului maghiar din Romania. Si, de cealalta parte, usurinta cu care pedelistii au cedat intotdeauna in fata udemeristilor, de dragul de a se tine la putere.

  PDL va plati cu siguranta electoral. E problema lor cum isi administreaza imaginea si viitorul, de dragul unui prezent tot mai scurt, dar nu se poate ca lipsa de ratiune si obraznicia cu care maghiarii isi dicteaza practic interesele in Guvern sa nu fie decontate de pedelisti la apropiatele alegeri.

  Pentru ca e enervant pur si simplu sa stii ca le-ai oferit toate drepturile din lume, iar ei – politicienii maghiari – tot nemultumiti sunt si nu se potolesc pana nu isi implinesc singurul lor scop in viata.

  La Targu Mures se preda in limba maghiara si nu de ieri de azi. La fel si la Cluj. Nu exista niciun roman de nationalitate maghiara care sa se planga ca nu-i este respectat vreun drept, insa politicienii fac spume la gura ca si cum ar fi discriminati de dimineata pana seara.

  In realitate, problema exista, e foarte simpla si vizibila de pe Luna. UDMR simte ca va incasa si el in plina figura costul unei guvernari dezastruoase si incearca, mai smecher, sa se salveze pe spinarea PDL.

  De ani de zile aud o singura stire dinspre aceasta struto-camila cu pretentii de partid – plecam de la guvernare, daca nu… orice. Si ca sa nu treaca in Opozitie, PDL a platit de fiecare data, mai devreme sau mai tarziu.

  Acum, cand in coasta UDMR sufla si Laszlo Tokes cu Partidul Popular Maghiar, viata a devenit si mai trista pentru oportunistii tuturor guvernelor romanesti din ultimii 22 de ani. Laszlo Tokes ofera maghiarilor din Romania un discurs si mai dur, aproape extremist, iar UDMR stie ca nu are resursele necesare sa lupte de la egal la egal, atat timp cat se afla la guvernare.

  Si, pentru a contrabalansa, oferta udemeristilor ramane cate o mica margica de acest fel precum infiintarea unei facultati in limba maghiara la Targu Mures. E clar ca deja udemeristii nu mai au nicio treaba cu multiculturalismul si promovarea drepturilor minoritatilor, ci doar incearca sa isi repare imaginea si sa isi promoveze propria campanie electorala.

  Udemeristii, ca si Laszlo Tokes, nu lucreaza decat pentru a-si implini singurul vis care-i anima – si anume sa-si obtina propriul tinut pe care sa-l administreze independent de Guvernul de la Bucuresti.

  Ca visul asta al politicienilor, fie ei din UDMR sau PPM, nu are nicio legatura cu nevoile si dorintele maghiarilor din Romania, e o alta poveste. Una trista si plina de invataminte pentru toate minoritatile din lume. Ca, folosindu-se de drepturile si nevoile lor, politicienii s-au autoimpus in postura de a-i reprezenta in mod unic si total e iarasi mai degraba o batjocora decat un fapt laudabil.

  Pentru ca din aceasta postura au pornit toate manipularile si problemele din ultimii ani. Nu de la cetatenii simpli, ci tocmai de la cei care s-ar fi presupus a le respecta, apara si garanta drepturile si libertatile.

  Orice alegator de bun simt, fie el maghiar, roman sau de orice alta nationalitate, ar trebui sa reflecteze de doua ori cui da votul. Pentru ca intre nevoile lor si agenda politicienilor care-i reprezinta se casca o prapastie tot mai mare. Pana acolo incat ultimii ajung sa se bata ca sa obtina o lume doar pentru ei si nevoile lor. Una unde nu e loc decat pentru ei.

  Iar alegatorilor le ramane intotdeauna aceeasi saracie, indiferent de locul in care li se promite ca vor primi toate drepturile la care nici macar nu au visat vreodata ” .

  Sursa : Yahoo! Mail.( de la un ROMÂN adevărat ! ).
  Alioșa.

 2. @ ALL!!!
  În noaptea de 5/6 decembrie ROMÂNII își pun la ușa casei ghetuțele frumos lustruite pentru ca Moș NICILAE să le umple cu daruri care mai de care mai frumoase și surprinzătoare !
  În cele ce urmează veți afla ce DAR – SURPRIZĂ le-a făcut românilor UDMR (ce face parte din coaliția de la guvernare patronată de PDL ) de Moș NICOLAE !
  Surpriza pe care UDMR a pregătit-o României: ştergerea documentelor istorice!!!
  Daca vom privi nepasatori vom fi complici cu acesti tradatori de tara!!!

  Catastrofa pe care UDMR a pregătit-o României: ștergerea documentelor istorice
  http://www.financiarul.ro/2011/11/16/catastrofa-pe-care-udmr-ul-a-pregatit-o-romaniei-stergerea-documentelor-istorice/#comment-181245

  În timp ce opinia publică era bombardată cu ştiri despre arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu și a lui Liviu Luca, la Camera Deputaţilor, UDMR a avut grijă să-şi pregătească terenul pentru susţinerea propriilor interese, astfel fiind aprobată la foc automat o lege controversată care va aduce deservicii imense românilor și României.
  Pe 8 noiembrie, la Camera Deputaților, cu Roberta Anastase la timona ședinței, mașinăria de vot a PDL și UDMR a aprobat, în ciuda protestelor PSD și PNL, proiectul Legii Arhivelor Naţionale, iniţiat de UDMR.
  Conform acestui proiect, la propunerea UDMR, documentele din Arhivele Naţionale vor putea fi retrase din administrarea Fondului Arhivistic Naţional al României. Proiectul a fost adoptat cu 127 voturi “pentru”, 117 voturi “împotrivă” şi 4 abţineri.
  Trebuie spus că proiectul de act normativ care modifică Legea arhivelor zăcea de multă vreme pe lista legilor care trebuiau să intre la dezbatere și la vot în Camera Deputaților. A intrat de mai multe ori în dezbaterea Camerei Deputaţilor, dar a fost retrimis de fiecare dată la Comisia de Cultură pentru a fi rediscutat. Comisia de Cultură din Cameră, condusă de pedelista Raluca Țurcan, este practic autoarea modificării din Legea Arhivelor care le dă ocazia cultelor să-şi primească înapoi documente de importanţă deosebită, relataCotidianul într-un articol publicat pe 9 noiembrie 2011.
  Pe lângă reglementările privind falimentul sau desfiinţarea unor creatori de arhive, dar şiautorizarea unor deţinători de arhive privaţi, în proiectul de lege adoptat s-a strecurat şimodificarea vizând retrocedarea în natură a documentelor care au aparţinut odată cultelor.
  De unde vine acest interes al UDMR pentru retro­cedarea documentelor către cultele bisericeşti? Un motiv ar fi acela că, printre aceste documente, se numără şi registrele de stare civilă din bisericile din Ardeal, unde au fost consemnate de-a lungul timpului persoanele nou născute, persoanele decedate etc, aceste documente atestând existenţa continuă a românilor în această zonă a ţării. Odată dispersate aceste documente (ceea ce va face mult mai uşoară pierderea lor fizică), dispare şi una dintre cele mai puternice dovezi privind românismul din acest teritoriu.
  Acest proiect de modificare a Legii arhivelor a stârnit indignarea arhiviştilor și a istoricilor.
  Istoricul Zoe Petre susținea în urmă cu ceva vreme că retrocedarea arhivelor este “o barbarie fără seamă, o crimă”, și că “nicăieri în lume nu se întâmplă acest lucru, în toate ţările civilizate există arhive centralizate”. Zoe Petre le cerea atunci parlamentarilor Opoziției, dar și celor de la Putere să se trezească în plen “şi să nu voteze această proiect legislativ, deoarece Arhivele Naţionale sunt o instituţie a statului modern român, iar ele nu pot fi devalizate.”
  Istoricul Adrian Cioroianu a tras un alt important semnal de alarmă legat de acest proiect de lege de modificare a Legii arhivelor în sensul dorit de UDMR. Fostul ministru de Externe e convins că această propunere legislativă reprezintă încă un pas spre obţinearea autonomiei mult dorite de către reprezentanţii politici ai maghiarilor din România.
  “În măsura în care cultele îşi doresc această arhivă, este dreptul lor să o ceară, dar acest lucru implică alţi factori: să aibă unde să o depoziteze, să aibă oameni care să se ocupe de ea, etc. Acest demers va afecta profund studirea istoriei. Propunerea legislativă fiind iniţiată de parlamentarii UDMR, acest proiect pare să reprezinte intresele stricte ale comunităţii maghiare sau a unor reprezentanţi ai lor“, susține Adrian Cioroianu.
  Bogdan-Florin Popovici, preşedintele Federaţiei Arhiviştilor din România, a atras atenţia că “funcţia instituţională a cultelor religioase nu este aceea de a păstra, de arhivare, ci una religioasă”.
  “Suntem de acord ca documentele să fie restituite în copii, acordându-se acces proprietarilor de drept cu prioritate faţă de alte categorii care au acces la arhive. Dar să le retrocedezi fizic creează o mare ameninţare ca acestea să dispară. Intraţi în orice anticariat şi veţi găsi o dovadă că exercitarea unui control asupra documentelor retrocedate va fi o sarcină foarte dificilă”, a spus el.

  Iată de ce aceasta lege care permite retrocedarea documentelor din Arhivele Naţionalecontravine intereselor întregului popor român:
  o se restituie in natura bunuri arhivistice care au o valoare patrimoniala deosebita si al caror risc de deteriorare este crescut
  o o astfel de decizie „ar conduce la scoaterea respectivelor bunuri arhivistice de sub regimul juridic stabilit de Legea 16/1996 si la trecerea lor sub un alt regim juridic, neclar, intrucat situatia arhivelor private nu este reglementata inca in Romania”
  o arhivele, in calitate de depozitar al memoriei nationale, au rolul de a asigura conditiile propice conservarii si pastrarii documentelor
  o exista o mare varietate de spete rezultate in urma aplicarii Decretului nr. 472/1971 privind Fondul Arhivistic National. Aceasta varietate de cazuri nu poate fi pur si simplu tratata generic, ca avand caracter „abuziv” (după cum susţine UDMR – n.r.), si nu poate fi rezolvata decat printr-o analiza, de la caz la caz, intr-un cadru legislativ nuantat
  o Fondul Arhivistic National este un important tezaur scris, care face parte din patrimoniul cultural-national al unui popor, o sursa istorica de importanta deosebita
  o documentele care fac parte din fondul arhivistic national au o valoare istorica si, drept urmare, protectia acestora trebuie asigurata in mod unitar si continuu,indiferent de domeniul la care se refera aceste documente sau de interesul pe care il reprezinta la un moment dat
  „Eu cred ca nu isi dau seama oamenii de catastrofa pe care o pregatesc Romaniei. Daca legea este adoptata, aceasta inseamna stergerea memoriei, odata ce arhivele dispar din centru, din Arhivele Nationale (…) Daca le-as propune in SUA sa intoarca arhivele de la Arhivele Nationale Centrale din Washington DC la diferitii emitenti din SUA, eu cred ca ar spune ca este un act de tradare nationala, de destramare a unitatii Statelor Unite”, a declarat renumitul istoric Dinu C. Giurescu.
  Sursa : Yahoo! Mail.
  La Mulți Ani tuturor militarilor ce poartă numele Sfântului NICOLAE !
  Am onoarea să vă salut !
  Alioșa.

 3. @Moș Alecu,
  Bună ziua !
  Adevăr grăit-a gura ta prietene !
  Mai pot eu oare comenta,
  Ceva peste domnia ta ?
  Nu, căci sincer aș strica
  Ce sus ai spus și, nu aș vrea,
  S-o derutăm pe „ populime ”
  În a ei gândire !
  Remarc că ai rămas același vertical comentator și pentru asta-ți mulțumesc de comentariul postat la „ TREZEȘTE-TE OȘTIRE ” !
  OȘTIREA a pierdut o BĂTĂLIE dar nu și RĂZBOIUL !
  Soarta războiului se va decide la anul pe timpul ăsta !
  Până atunci însă, multă sănătate ,
  Că-i mai bună decât toate !
  Alioșa.

Comentariile sunt închise.