O carte documentară

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când aud de Bucovina, de Rarău , de Câmpulung Moldovenesc mi se deschide cartea amintirilor anilor petrecuţi în liceul militar, o carte virtuală avand pe fiecare pagină imagini ale acestor meleaguri, aidoma celor dintr-un atlas geografic.

Asta mi s-a întâmplat aseară când colegul nostru Ilie Matra, mi-a „spus” că profesorul George ISTRATE i-a trimis cartea

CÂMPULUNGUL MOLDOVENESC ŞI ÎMPREJURIMILE LUI. CONTRIBUŢII BIBLIOGRAFICE.

În această carte, autorii: George ISTRATE şi Graţian JUCAN , printr-o muncă de cercetare de câţiva ani, au strâns laolaltă ce s-a scris de-a lungul vremii despre grădina frumoasei Bucovine, şi în primul rând despre legendarul şi pitorescul meleag de pe valea Moldovei de la poalele Rarăului.

„Dintre ţinuturile româneşti” nici unul nu se înfăţişează atât de curat românesc – una din alta şi una prin alta- ca ţinutul Câmpulungului, cel mai românesc pământ din ţara de veşnic drept românesc al Bucovinei … Aveţi în Câmpulung una din cele mai mândre văi locuite de poporul nostru. (Nicolae Iorga)

Este prima carte de asemenea cuprindere şi varietate, aşa cum ne spun, autorii, în prefaţa lucrării.

Vă ofer, în premieră în spaţiul virtual, câteva imagini despre cartea lansată de curând, carte pe care o vom putea avea în biblioteca personală, cu autograful Domnului profesor George ISTRATE. Vă mulţumesc, Domnul profesor!

Câmpululgul Moldovenesc şi împrejurimile lui. Contribuţii bibliografice.

coperta verso

Argument

pagina Argument

harta Campulung

carte-harta-2

sponsori

Editat de Nicu Scutaru

4 gânduri despre “O carte documentară

 1. SA NE TRAITI DOMNULE PROFESOR DOCTOR,DIRIGINTE la clasa a 12-a D, ISTRATE GEORGE autorul impreuna cu domnul GRATIAN JUCAN a cartii de o exceptionala documentare „CAMPULUNG MOLDOVENESC SI IMPREJURIMILE LUI,CONTRIBUTII BIBLIOGRAFICE !
  Asa dupa cum am promis am venit la MAREA SARBATOARE si ruga mi-a fost indeplinita caci in fosta noastra sala de clasa si-n prezenta celor 20 de fosti elevi ai dvs.ati pus semnatura pe CARTEA ce-o voi aseza la loc de cinste in biblioteca personala cu urmatoarea dedicatie :„Domnului ALEXANDRU POPOVICI cu alese sentimente si urari de bine din partea AUTORULUI,prof.dr.ISTRATE,diriginte XII-D,22 August 2009.
  La a 45 -a ANIVERSARE as vrea sa am mai multe dedicatii !
  SANATATE MULTA VA DORESC DOMNULE PROF.DR.DIRIGINTE .
  ALIOSA .

 2. BUNA ZIUA DOMNULE PROFESOR DIRIGINTE G.ISTRATE !
  Ma simt foarte onorat sa va adresez modestele mele cuvinte pline de RESPECT si RECUNOSTINTA la adresa CARTII-DOCUMENT pe care cu asentimentul dumneavoastra si contra-cost as dori s-o am ca AMINTIRE in modesta mea biblioteca.Voi fi prezent la MAREA SARBATOARE si as fi onorat daca dupa intalnirea pe clasa a-ti binevoi sa ma imbogatiti cu minunata documentare a tinutului unde am trait cele mai frumoase clipe din adolescenta mea ,eu elev iar dumneavoastra DIRIGINTELE meu.
  Cu stima si respect,POPOVICI ALEXANDRU (alias ALIOSA ) de la 12-D.

 3. freddye

  @ NELU
  Ai dreptate NELU !Frumusetea si salbaticia naturii compensau pe deplin privatiunile la care ne era supusa adolescenta noastra ,lucru de care ,de fapt nu-mi prea pare rau ,fiindca am avut destul timp la dispozitie ca sa recuperez..

 4. Nelu

  O superba prezentare a cartii despre Campulung Moldova
  si imprejurimilile sale! Frumusetea naucitoare,
  puritatea naturii si a oamenilor caracterizeaza acest
  plai binecuvantat si vrand, nevrand face parte
  integranta din viata noastra!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s