DE ZIUA DRAGOSTEI SI A PRIMAVERII

Gandindu-se la DRAGOBETE, sarbatoarea traditionala a iubirii la romani, Ilie MATRA a trimis cateva pasaje despre iubire selectate din  cartea „Diagnosticarea Karmei 3. IUBIREA” , a bio-energo-terapeutului rus Serghei Nikolaevici LAZAREV:

DACA VIATA ESTE ESENTA, IUBIREA ESTE GENERATOARE DE VIATA, ESTE DEASUPRA VIETII, ESTE ESENTA ESENTEI.

IUBIREA ITI UMPLE SUFLETUL, NU ESTE O POVARA, ESTE BINEFACATOARE, DORESTI SA O PASTREZI PENTRU TOTDEAUNA .

IUBIREA ADEVARATA NU DEPINDE DE NIMIC, NU SE STINGE NICIODATA, NU POATE FI INVINSA PENTRU CA E DUMNEZEU INSUSI, RADIAZA CA SOARELE, NESUPUNINDU-SE NIMANUI.

FIECARE OM ARE MOMENTE CIND, IN CONDITIILE ORICAROR
ATASAMENTE, SUFLETUL I SE INALTA DEASUPRA ACESTORA SI INCEPE SA RADIEZE IUBIRE. DAR ACEST LUCRU NU SE INTIMPLA FOARTE DES. CU CIT NE VOM GINDI LA IUBIRE MAI MULT ,CU ATIT MAI PUTIN VOM FI NEVOITI SA NE GINDIM LA PASTILE.

SISTEMUL INCORECT AL PRIORITATILOR GENEREAZA AGRESIVITATE. EXISTA AGRESIVITATE, EXISTA BOALA. UN ATASAMENT PREA MARE DE TELURIC GENEREAZA PASIUNI IAR PASIUNILE DUC LA BOALA. VALORILE PAMINTESTI NU SINT DUMNEZEU SI NU TE POTI INCHINA LA ELE. NU POTI FACE DIN ELE TELUL SI SENSUL VIETII. IUBIREA PENTRU OAMENI SI PENTRU LUME TREBUIE SA FIE UN MIJLOC AL IUBIRII PENTRU DUMNEZEU. IUBIREA PENTRU OAMENI ESTE UN LUCRU MINUNAT,DAR DE INDATA CE EA DEVINE TEL UNIC, SE TRANSFORMA IN CONTRARIUL SAU, IN URA.

IN CAZUL INCALCARII LEGILOR SUPERIOARE (LEGILE DIVINE, ALE UNIVERSULUI) OMUL INCEPE SA IMBATRINEASCA MAI REPEDE. DACA SE MANIFESTA AGRESIVITATE IMPOTRIVA TIMPULUI ACCELERAREA IMBATRINIRII SE MANIFESTA FOARTE RAPID SI ESTE INSOTITA DE BOLI DIN CE IN CE MAI GRAVE. ESTE VORBA DE REGRETUL PENTRU TRECUT, TEAMA DE VIITOR.
DINCOLO DE LIMITELE TIMPULUI SI SPATIULUI SE AFLA DUMNEZEU. INSEAMNA CA DEPASIND GRANITELE TIMPULUI, SPATIULUI SI MATERIEI NOI NU NE VOM IMBOLNAVI. MATERIA ESTE O PARTE DIN DUMNEZEU SI IN EA SE GASESTE O PORTIE DE IUBIRE. SPATIUL ESTE DEASEMENEA O PARTE DIN DUMNEZEU SI IN EL O PORTIE DE IUBIRE ESTE MAI MARE. DE ACEEA VIDUL GENEREAZA MATERIA, SAU MAI SIMPLU SPUS, SPIRITUL GENEREAZA MATERIA. IN TIMP EXISTA O PORTIE SI MAI MARE DE IUBIRE. DE ACEEA TIMPUL GENEREAZA SPATIU SI MATERIE.

TELUL SI SENSUL VIETII SINT IUBIREA PENTRU DUMNEZEU, CONTOPIREA CU EL.
O RUGACIUNE INCORECTA NU NUMAI CA NU AJUTA, DAR VA PRICINUI NECAZURI.
CE CUVINTE SA FOLOSIM IN RUGACIUNE? CU CIT FOLOSIM MAI PUTIN CUVINTE, CU ATIT RUGACIUNEA ESTE MAI BUNA. CUVINTELE REPREZINTA CONSTIINTA. CIND NE RUGAM SI CONCOMITENT GINDIM, ACEST LUCRU NE IMPIEDICA SA NE APROPIEM DE DUMNEZEU. IN RUGACIUNE DISPAR CUVINTELE SI IDEILE, APOI IMAGINILE SI APOI
EU-L NOSTRU UMAN. SI CE RAMINE? RAMINE NUMAI IUBIREA.
FRUMUSETEA SI SANATATEA NE VIN DIN IUBIRE, NE VINDECAM PRIN IUBIRE.

VIATA NU INSEAMNA ORDINE. SCHIMBUL DE SUBSTANTE INSEAMNA DISTRUGERE, INSA CONTROLATA. DACA VA FI ELIMINATA ORICE FORMA DE DISTRUGERE VOM AVEA DE-A FACE CU UN CADAVRU FARA SCHIMB DE SUBSTANTE. VIATA ESTE UN PROCES OSCILANT INTRE HAOS SI ORDINE. ORDINEA ESTE ADESEA MAI PERICULOASA DECIT HAOSUL.

TRECEREA CU IUBIRE PESTE TOATE COLIZIUNILE VIETII ESTE CEA CARE DETERMINA BOGATIA SIMTURILOR NOASTRE. DE MULTE ORI STIINTA SE AFLA IN FATA UNOR SITUATII FARA IESIRE, ATUNCI CIND INCEARCA SA UNEASCA VERIGILE RUPTE NUMAI PRIN INTERMEDIUL LOGICII.
IN GENERAL O NOTIUNE CA IMBATRINIREA ESTE IN MARE MASURA REZULTATUL ACUMULARII REPROSURILOR FATA DE LUMEA INCONJURATOARE, FATA DE SINE SI FATA DE DUMNEZEU.
SUPARAREA PE O ANUMITA PERSOANA ESTE ECHIVALENTA CU O DORINTA DISIMULATA CA ACEA PERSOANA SA MOARA.

S-A DOVEDIT CA NOUA INFORMATIE VINE INTOTDEAUNA CA DURERE SI CHIN. EA VINE CA O FORTA A RAULUI SI CA O DISTRUGERE. DACA NU APARE INRAIREA SI OMUL PASTREAZA IUBIREA, ATUNCI INCERCAREA A FOST TRECUTA CU BINE. SI A DOUA ETAPA A INSUSIRII INFORMATIEI DECURGE CU USURINTA. SI ACEASTA ETAPA ESTE RECEPTIONATA CA O ILUMINARE, CA O NOUA IDEE. AM INTELES CA STRUCTURA DE BAZA A LUMII ESTE IUBIREA. UNIVERSUL ESTE REZULTATUL A TREI ENTITATI: UNA CREEAZA, A DOUA DISTRUGE, IAR A TREIA STABILIZEAZA. TOATE FORTELE HAOSULUI SAU ALE DISTRUGERII REPREZINTA O ORDINE SUPERIOARA. INSEAMNA CA IN EA STA MAREA IUBIRE FATA DE DUMNEZEU. DE ACEEA , DACA DREPT RASPUNS LA DISTRUGERE NOI MARIM CANTITATEA DE IUBIRE IN SUFLET, ATUNCI DISTRUGEREA DEVINE CREATOARE. URA INTERIOARA FATA DE DISTRUGERE CONTITUIE LIPSA DORINTEI DE DEZVOLTARE. ASTFEL CU CIT NUTRIM MAI MULTA IUBIRE DIVINA IN
CAZUL NEPLACERILOR CU ATIT MAI MULT INTELEGEM CEEA CE ESTE CREAT DE DUMNEZEU.

SPIRITUALITATEA NU ESTE ACELASI LUCRU CU DIVINITATEA, DORINTA DE A FACE UN TEL UNIC DIN SPIRITUALITATE ESTE O NEGARE SI MAI MARE A LUI DUMNEZEU.

TEL SUPREM POATE FI DOAR CEEA CE NU ESTE DESTRUCTIBIL,
CEEA CE ESTE VESNIC, ALTFEL IN MOD INEVITABIL APARE AGRESIVITATEA .

BOALA ESTE URMAREA AGRESIUNII ACUMULATE , IAR AGRESIVITATEA ESTE URMAREA UNUI SISTEM FALS DE VALORI. DE INDATA CE OMUL ISI FACE UN TEL SI UN SENS AL VIETII DIN ORICE IN AFARA DE DUMNEZEU IN SUFLET INCEPE SA SE ACUMULEZE AGRESIVITATEA CARE DUCE LA NENOROCIRI, BOALA SI MOARTE.

DUMNEZEU ESTE IUBIRE: CU ALTE CUVINTE CU CIT EXISTA MAI MULTA IUBIRE IN SUFLETUL NOSTRU, CU ATIT MAI PUTERNIC NOI SUPUNEM LUMEA INCONJURATOARE TRANSFORMIND DUPA UN ANUMIT TIMP RAUL IN BINE. LA EXTERIOR POTI SA TE SUPERI, SA TE CERTI, SA DISPERI, ASTA NU-I DE SPERIAT. IMPORTANT ESTE CA SUFLETUL, IN INTERIOR, SA EMANE IUBIRE. ESTE O ARTA PE CARE NU O DEPRINZI DINTR-ODATA.

UN OM PUTERNIC, ENERGIC, AVIND VOINTA, EXPERIENTA SI INTELECT, POATE SUFERI UN ESEC TOTAL DIN CAUZA NECUNOASTERII LEGILOR CARE GUVERNEAZA UNIVERSUL.

LEGILE BIBLICE SINT LEGILE IUBIRII.

DACA VA FIXATI CA TEL UNA DIN TREPTELE CARE DUC LA DUMNEZEU SCARA DUMNEAVOASTRA SE VA NARUI.

IN IUBIRE PRINCIPALUL ESTE NU SA IEI , CI SA DAI.

SA SE GINDEASCA NUMAI LA BANI SI LA BUNASTARE PAMINTEASCA POATE (II ESTE PERMIS) NUMAI CEL CARE ARE O MARE REZERVA DE IUBIRE SI DE VALORI SPIRITUALE.

IUBIREA DIVINA SE MANIFESTA IN NOI CU ATIT MAI PUTERNIC CU CIT ESTE MAI PUTERNICA IUBIREA OMENEASCA, APOI IUBIREA OMENEASCA SE DESTRAMA PENTRU A NU SE ATASA DE CEA DIVINA, IAR MAI APOI RENASTE.

CARACTERUL DE PACAT AL IUBIRII DINTRE BARBAT SI FEMEIE AR CONSTA DIN ACEEA CA EA AR PUTEA INTRECE IUBIREA FATA DE DUMNEZEU.

ACCEPTATI-VA TRECUTUL CU IUBIRE IN SUFLET SI TOT CU IUBIRE TRAITI CLIPA PREZENTA, PRIVITI CU IUBIRE IN VIITOR.

INTOTDEAUNA SI ORIUNDE SA PASTREZI IUBIREA PENTRU DUMNEZEU SI S-O CRESTI. IN TOATE SA-L VEZI SI SA-L IUBESTI PE DUMNEZEU SA SIMTI VOIA LUI SUPREMA.

SA NU CAUTI VINOVATI. SA ACCEPTI LUMEA SI OAMENII ASA CUM SINT.

LUMEA SE NASTE DIN IUBIRE, SE UMPLE DE IUBIRE, SE STINGE IN IUBIRE SI DEVINE IUBIRE.

____________________________________________________

De musica italiana di anni ’64 – ’69. Bella canzone e bella interpretazione!
La favorita di me: GIGLIOLA CINQUETTI

 • Non ho l’eta
 • Dio come ti amo
 • Reclame

  2 gânduri despre “DE ZIUA DRAGOSTEI SI A PRIMAVERII

  1. freddye

   Legea bunului simt si al echilibrului ar trebui sa ne guverneze viata.Cati dintre noi n-am aplicat [fara suport teoretic],asa ,din nevoia de echilibru ,din bunatate,perceptele d-lui LAZAREV si ce bine ne-am simtit dupa asta..IUBESTE si FA BINE celor din jur,fara sa astepti rasplata..FII OM..!!!

  Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google+

  Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  w

  Conectare la %s